Nyttige verktøy for deg som vil inkludere

Nyttige verktøy for deg som vil inkludere

Frivillighet Norge har tiltak og materiell som kan brukes i arbeidet med inkludering i frivillige organisasjoner.

Lykke til!

Snakk gjerne med andre og del dine erfaringer på facebook-sida vår inkluderingskoden.no.

Inspirasjonsbank: Slik kan det gjøres

Bli inspirert og les intervjuer med organisasjoner som jobber med å inkludere og rekruttere bredt. Hvordan har ande organisasjoner møtt utfordringene med å gjenspeile befolkningen bedre.

Materiell om inkludering

Frivillighet Norge tilbyr inkluderingsworkshops og andre former for samarbeid med organisasjoner som vil jobbe med inkludering. Dette kan være foredrag, hjelp til å utvikle planer og erfaringsutveksling, avhengig av hva organisasjonen har behov for. 

Materiell om frivillighet

Frivillighet Norges instruktører reiser ut og holder informasjonsmøter i organisasjoner, voksenopplæringssentre og andre relevante arenaer om frivillighet. Finnes også som elektronisk lærepakke.

Materiell om samarbeid

Frivillighet Norge er opptatt av å skape møteplasser hvor tradisjonelle norske organisasjoner og minoritetsorganisasjoner kan treffes og knytte nettverk.

Inspirerende fotoutstilling til utlån

Gjennom fotoutstillingen Portrett av endring får du muligheten til å få et inspirerende møte med ulike minoritetsorganisasjoner i Norge og bli bedre kjent med deres arbeid.

ALLEMED.no

ALLEMED er er enkelt verktøy som skal gjøre det lettere å inkludere alle barn og unge i fritidsaktiviteter, uavhengig av familiens økonomi. Nasjonal dugnad mot fattigdom og utenforskap blant barn og unge står bak.

Fritid med bistand

Gjennom Fritid med bistand kan mennesker med en utviklinghemming få hjelp til å delta i fritidsaktiviteter som de selv velger. Les mer her.

 

For ytterligere spørsmål om Frivillighet Norges inkluderingsarbeid ta kontakt med:

Ida Marie Holmin, ida@frivillighetnorge.no, eller

Martin Gustavsen, martin@frivillighetnorge.no