Hvem bidrar til at barn og unge blir med på fritidsaktiviteter?
Frivillighet Norge samarbeider med Landsgruppen av helsesykepleiere og inviterer til en debatt om inkludering av barn og unge i fritidsaktivitet.
Alle barn og unge skal ha like muligheter til å delta, uansett hvem de er, hvor de bor og hva foreldrene tjener. For å lykkes med dette må flere unge, foresatte og ansatte få informasjon om aktuelle fritidsaktiviteter, og skolen er en god arena for å nå ut til flere. Kommunen har en viktige rolle som koordinator og tilrettelegger for varig deltakelse, særlig for utsatte barn og unge.
Vi tar utgangspunkt i tiltak nr 15 og 17 i ny handlingsplan "Alle inkludert" fra Kultur- og likestillingsdepartementet og vi spør:
- Hvem bidrar til å spre informasjon og øke deltakelsen i frivillige organisasjoners fritidsaktiviteter?
- Hvilke utfordringer løses lokalt for å få med flere nye, og hva kan gi nye resultater?
Ungfritid.no er en digital plattform der kommunene kan vise fram ulike typer av fritidsaktiviteter, i tillegg til aktuelle støtteordninger for foresatte og foreninger. Skolen og laget rundt barnet er viktig, og kommunene må ha kapasitet til å tilrettelegge og veilede, i tråd med målene i Fritidserklæringen.
Frivillighet Norge jobber med en arbeidsmodell for inkludering av barn og unge i kommunene, og har et prosjekt finansiert av «Partnerskap mot mobbing» hvor helsesykepleiere og skoler inngår som målgrupper. Vi samarbeider med Trøndelag fylkeskommune og barne- og ungdomsrådet der, og tester tiltak som bidrar til god og tilgjengelig informasjon om aktiviteter og tilbud for barn og unge.
Ikke i Arendal? Arrangementet vil streames her
Kontaktperson
- Vanja Konradsen
- Prosjektleder, Økt deltakelse
- Frivillig.no, Ungfritid.no
- 215 67 666 / 982 56 770
- vanja@frivillighetnorge.no