Hopp til hovedinnholdet

Møteplass folkehelse: Blir du mer ensom av å være mann?

Passer for: frivillige, frivillige organisasjoner, politikere, embetsfolk
ensom mann foran sjø og horisont
Foto: GRAY/Unsplash

Vi inviterer til debatt på Arendalsuka!

Ensomme menn er et hett tema i norsk samfunnsdebatt. At menn sitter hjemme alene uten partner og familie blir brukt til å forklare alt fra psykiske problemer til netthets til alvorlig kriminalitet, og har vært tema for mange debatter og politiske utspill de siste årene.

Stemmer det at ditt kjønn og din seksualitet definerer risikoen for å bli ensom? Kan det hende at det heller handler om andre faktorer? Og sier ikke egentlig forskningen at det er unge kvinner som er mest ensomme?

Til Arendalsuka har vi invitert flere markante stemmer fra samfunnsdebatten til å belyse sammenhengen mellom kjønnsidentitet, ensomhet og folkehelseutfordringer.

Uansett svar, er ensomhet en betydelig folkehelseutfordring i alle de nordiske og baltiske landene. Det er en markant samfunnsutfordring som krever bred innsats fra mange aktører. Derfor spør vi også paneldeltakerne hvordan vi kan bryte barrierer, fremme inkludering og bekjempe ensomhet. Hva kan offentlig sektor gjøre, og hvor kommer frivilligheten og sivilsamfunnets rolle inn?

Arrangementet er en del av en nordisk debattstafett, som arrangeres av Nordisk Ministerråd og den danske tenketanken MandagMorgen. På demokratifestivaler i alle de nordiske og baltiske landene samles eksperter, beslutningstagere, sivilsamfunnsaktører og erfaringspersoner for å adressere en sentral felles nordisk-baltisk-problemstilling: Hvordan blir vi mindre ensomme i ulike befolkningsgrupper? Debatten i Norge er den femte i rekken og har kjønn som hovedtema.

Kontaktperson

Bilde av Brita Brekke
Brita Brekke
Politisk rådgiver
41636798
brita@frivillighetnorge.no

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring