Søk

Digital debatt: Bryr vi oss om Europa?

Montasje med portretter av Ingrid Brekke, Heidi Nordby Lunde, Jette Christensen og Csilla Czimbalmos
Montasje med bilder fra Kagge, Stortinget og Den norske Helsingforskomité

Bryr vi oss om hva som skjer i Europa eller sitter vi stille og betaler for at andre sørger for sosial og økonomisk utjevning? Er den jevne norske borger like engasjert i europeiske spørsmål som den svenske, danske eller tyske? Eller har vi det for bra som vi har det til å engasjere oss i vår egen og andres sikkerhet? Vi tar debatten om Europas posisjon i Norge og Norges posisjon i Europa under uke 33.

Bryr vi oss om hva som skjer i Europa eller sitter vi stille og betaler for at andre sørger for sosial og økonomisk utjevning? Har vi det for bra som vi har det til å engasjere oss i vår egen og andres sikkerhet? Hvordan er det å jobbe med store internasjonale kriser og hendelser når nordmenn flest er mer opptatt av dagens outfit til en blogger på indre Østlandet?

Vi tar debatten om Europas posisjon i Norge og Norges posisjon i Europa.

Deltakere:

  • Ingrid Brekke, journalist i Aftenposten og forfatter
  • Csilla Czimbalmos, avdelingsleder, avdeling for Sentral-Europa i Den norske Helsingforskomité, som også er kontaktpunkt for EØS-midlenes Active Citizens Fund
  • Heidi Nordby Lunde, stortingsrepresentant, Høyre, medlem av Stortingets delegasjoner til parlamentarikerkomiteene i EØS og EFTA og leder for Europabevegelsen
  • Jette F. Christensen, stortingsrepresentant, Arbeiderpartiet, og medlem av Europarådets monitoring committee
  • Guri Idsø Viken, politisk seniorrådgiver, Frivillighet Norge (debattleder)

Påmelding og praktisk informasjon

Samtalen vil foregå digitalt og er gratis og åpen for alle, men det er nødvendig å melde seg på for å få lenke til arrangementet. Følg lenke for å melde deg på.

Arrangementet er et samarbeid med Den norske Helsingforskomité. Det finansieres av Utenriksdepartementet og Active Citizens Fund Romania.

Relaterte nyheter

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring