Søk

Frivilligheten - Nysgjerrig, modig og mangfoldig

Bilde av Rahman Chaudhry, konferansier på Frivilligheten - Nysgjerrig, modig og frivillig.
Rahman Chaudhry er konferansier for Frivilligheten - Nysgjerrig, modig og mangfoldig. Foto: Magnus Hundvin/Elevorganisasjonen.

Velkommen til konferanse om inkludering i frivilligheten. Hvordan kan frivillige organisasjoner samarbeide og inkludere bredere? Få faglige innlegg om inkludering og rekruttering, erfaringsutveksling og samtaler om inkluderingsarbeid, toleranse og arbeid mot diskriminering og rasisme.

Målgruppen for konferansen er representanter fra frivillige organisasjoner og andre som er engasjert i å skape en inkluderende frivillighet og åpne lokalmiljø.

Konferansier er Rahman Chaudhry. Rahman er 23 år gammel, studerer juss på Universitetet i Bergen. Han har lang fartstid i frivilligheten, og har blant annet vært leder i Elevorganisasjonen, og ungdomsdelegat til FNs generalforsamling på vegne av Landsrådet for Norges Barne- og Ungdomsorganisasjoner (LNU).

Program

Sammen kan vi mer!

Et inkluderende samfunn forutsetter en inkluderende frivillighet. Vi trenge mangfold i organisasjonene og i organisasjonsfellesskapene våre. Samarbeid er en nøkkel til å utvikle organisasjoner, la seg utfordre og løse utfordringer sammen. Sammen er vi mer og sammen kan vi mer! Frivillighet Norges medlemsorganisasjoner har gått sammen om Mangfoldsplakaten for å øke mangfoldet i frivilligheten.

Innlegg ved assisterende generalsekretær i fra Frivillighet Norge, Ida Marie Holmin.

Det viktige fellesskapet

Maria Navarro Skaranger har skrevet flere bøker og debuterte som forfatter i 2015 med boken Alle utlendinger har lukka gardiner. Hun ha vunnet en rekke priser og i 2020 vant hun EUs-litteraturpris for boken Bok om sorg. Debutboken har også blitt til en kritikerrost spillefilm i 2020. I ungdomstiden spilte hun i barne- og ungdomsorkester. På konferansen forteller om hvordan det fellesskapet hun fant der har vært viktig for formingen av henne som menneske og for det hun jobber med idag.

Får vi nye med?

Frivillig.no er en oppslagstavle for frivillige oppdrag. Vi gjør det enklere for frivillige organisasjoner å finne folk og enklere for folk å finne frivillige oppdrag. I høst lanserer vi også Ungfritid.no. Det er en digital oppslagstavle hvor frivillige organisasjoner kan legge ut varige fritidsaktiviteter for barn og unge, slik at blir enklere for barn, ungdom og foresatte i finne organisasjonene.

Innlegg ved prosjektleder Vanja Konradsen.

Ideverksted om inkludering og Frivillighetens år

Frivillighetens år 2022 har blant annet som mål å få flere nye med, og å gjøre flere arenaer i frivilligheten tilgjengelige. Vi gjennomfører et eget ideverksted om hvilke arrangement organisasjoner kan lage for å markere året og bli mer synlig i sitt lokalmiljø.

Idevekstedet ledes av prosjektleder for Frivillighetens år Birgitte Brekke.

Samtale om inkludering, toleranse og arbeid mot diskriminering

For frivillige organisasjoner er det en verdi at alle skal kunne delta. For å få til det må vi jobbe med inkludering. I frivillige organisasjoner kan vi ta kampen for et godt samfunn sammen. I denne samtalen deler vi erfaringer fra arbeid med inkludering, toleranse, aktivisme og arbeid mot diskriminering og rasisme.

Samtalen ledes av konferansier Rahman Chaudhry.

Veggavis

Gjennom konferansen kan deltakerne sende innspill til konferansens veggavis. Avisen vil bli sendt til regjeringen som jobber med å gjennomføre sin integreringsstrategi. Avisen samler også forslag og erfaringer om hvordan frivillige organisasjoner kan jobbe med inkludering, og delta i Frivillighetens år 2022.

Pratisk

Konferansen gjennomføres fysisk og sendes fra Vega Scene, med en digital parallell del. Det er begrenset med plasser på Vega Scene, og vi legger vekt på å overholde smittevernregler. Lenke til konferansen sendes ut til digitale deltakere dagen før.

Konferansen er gratis, men påmelding er nødvendig.


Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring