Søk

Inkludering på topp. Tema: Ansettelser

Logo Inkludering på topp

På den andre samlingen i år i Inkludering på topp tar vi for oss organisasjonskultur, begreper, rekruttering og hvordan vi kan øke mangfoldet i organisasjonen når vi skal rekrutterer ansatte.


Inkludering på topp tar opp temaer og utvikler verktøy som er nyttige for frivillige organisasjoner som jobber med å øke mangfoldet i ledelsen og blant ansatte og tillitsvalgte i organisasjonen.

Spørsmål og eksempler

Deltakere kan på forhånd sende inn spørsmål og eksempler knyttet til temaet for samlingen. Link til skjema for å sende inn kommer med bekreftelsen for påmelding.

Samlingen foregår digitalt i Zoom. Det er gratis å delta. De som melder seg på får tilsendt påloggingsinformasjon til samlingen. Påmeldingsfristen er 19. august.


Innledere

Innlederne blir presenterer her etterhvert som de er klare:

Anita Rathore, nestleder i OMOD, Organisasjon mot offentlig diskriminering.
OMOD er en organisasjon som arbeider for å fremme likestilling og hindre diskriminering.

  • Hva er diskriminering?Anita gir oss innsikt i begreper og kunnskap vi trenger for å forstå, og å jobbe for likestilling.

Ida Marie Holmin, assisterende generalsekretær i Frivillighet Norge

  • Hvordan ta Mangfoldsplakaten i bruk? Frivillighet Norge vedtok Mangfoldsplakaten på sitt årsmøte i mai. Ida presenterer plakaten og verktøy for å ta den i bruk.

Onur Safak Johansen, organisasjonsrådgiver i LO, Landsorganisasjonen i Norge.

  • Hvordan ivaretar vi mangfoldsmål i ansettelsesprosesser? Onur jobber for bedre likestilling og mangfold i arbeidslivet og deler sine tips.


Målgruppe for samlingen

Samlingen retter seg særlig mot ledelsen, tillitsvalgte og ansatte i større og mindre frivillige organisasjoner.

Om Inkludering på topp 2020

Gjennom programmet Inkludering på topp setter vi fokus på å øke det etniske mangfoldet i ledelsen og blant ansatte og tillitsvalgte.

Inkludering på topp har som mål

  • å identifisere og peke på utfordringene vi ser i frivillig sektor
  • å jobbe med å finne og dele løsninger og verktøy for hvordan frivillige organisasjoner kan øke mangfoldet i ledelsen og blant ansatte og tillitsvalgte.

Her finner du resultater fra arbeidet med Inkludering på topp.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring