Hopp til hovedinnholdet

2-dagers prosjektlederkurs.

Passer særlig godt for personer med kjennskap til prosjektarbeid.
Bildet viser hender som tar fargeblyanter ut av en kopp.

Frivillighet Norges prosjektlederkurs: Vi går gjennom hva som kreves for å kunne lede prosjekter på en god og effektiv måte. Vi knytter teori til praksis, og ser på hvilke metoder og hjelpemidler som kan hjelpe på vei til å bli tryggere i rollen som prosjektleder.

Tid (OBS! Forskjellige tidspunkt begge dager):
28. august 2024 kl. 0930-1630
29. august 2024 kl. 0930-1500

Dette kurset ble også holdt i september 2023 og i februar 2024.

Når man jobber i frivillige organisasjoner, blir man ofte kastet inn i prosjekter uten å ha kompetanse på hvordan man leder prosjekter. Ofte er det dyktige fagpersoner som som blir prosjektledere, uten å ha noen erfaring fra denne rollen. Dette fører til at man har en rekke spørsmål om hva, hvordan og hvorfor.

Men hva kreves egentlig av deg som profesjonell prosjektleder?

Dette vil vi forsøke å gi svar på i kurset, både gjennom teori og praktisk oppgaveløsning. Det blir god anledning til å diskutere problemstillinger med bakgrunn i egen erfaring.

Program

  • Hva kreves av deg som profesjonell prosjektleder? Vi knytter teorien til et praktisk eksempel.
  • Hva skal prosjektet levere - mål og formål
  • Hvorfor og hvordan skal vi planlegge?
  • Risikovurdering
  • Budsjett og økonomi i prosjektet
  • Når det blir vanskelig. Hva er egentlig vanskelig? Og hva kan vi gjøre med det? Teamwork.
  • Prosjektavslutning. Et ork eller en kilde til læring?

Om kursholderen


Dette kurset holdes i samarbeid med Norsk Forening i Prosjektledelse (NPF). Kursholder Per-Arne Rindalsholt. Per-Arne har vært ansatt i Visma Consulting. Han er cand real i informatikk med tilleggsutdannelse i ledelse i teknologimiljøer. Per-Arne holder kurs og er assessor på nivå B, C og D i IPMA-sertifiseringen både i Norge, Sverige og Danmark. Han er selv sertifisert på nivå B. Han er en erfaren prosjektleder med lang fartstid i store prosjekter innen utvikling og innføring av IT-systemer. Han har hatt roller som vedlikeholdsansvarlig og prosjektleder for mottak av systemleveranser. Han er også leder av et idrettslag med 150 medlemmer som gjennomfører ca 20 arrangementer hvert år, basert på frivillig innsats.

Kursholder Jorunn Wolstad er tidligere generalsekretær i NFP og har mange års erfaring fra prosjektledelse og -kontroll, både fra industri, offentlig og frivillig sektor. Wolstad har i over 20 år deltatt i nasjonale og internasjonale fora som utvikler krav til prosjektledere. Hun har alltid være opptatt av betydningen av samspill mellom mennesker i prosjekter, og har de siste årene drevet mye med undervisning.

Metode
Kurset er basert på en metode utviklet av International Project Management Association (IPMA). Sertifisering som IPMA-prosjektleder kan tas hos Norsk sertifisering AS. Kurset gir ikke fullstendig opplæring for en sertifisering, og Frivillighet Norge er ikke ansvarlig for å gi eller godkjenne ev. sertifisering.

Tid
28. august 2024 kl. 0930-1630
29. august 2024 kl. 0930-1500.

Sted
Frivillighetens hus, Christian Krohgs Gate 10, 0186 Oslo

Målgruppe: for deg som leder prosjekter eller ønsker å lære deg hvordan lede prosjekter i en organisasjon

Pris: 2900,- kr for medlemsorganisasjoner, 4200,- kr for ikke-medlemmer av Frivillighet Norge. Kurset har plass til 25 deltakere.

Det serveres lunsj på kurset. Meld fra om ev. diettbehov og/eller tilrettelegging i påmeldingen.


Bindende påmelding. Avmelding må skje senest en uke før kursdatoen.


Personvern
Ved å melde meg på dette eventet samtykker jeg til at informasjon om mitt navn, organisasjon, stilling/verv distribueres til alle medarrangører, foredragsholdere/innledere på arrangementet. All informasjon i skjema lagres av Frivillighet Norge til oppfølging etter arrangementet er sendt ut og slettes så fra våre registre.

Kontaktperson

Bilde av Kai Andre Sunde
Kai Andre Sunde
Rådgiver
kai@frivillighetnorge.no

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring