Samarbeidsverkstedet - kultur og kulturforskjeller

Samarbeidsverkstedet - kultur og kulturforskjeller

Gi organisasjonen din nytt nettverk og kunnskap i Samarbeidsverkstedet

Tema for neste samling 29. oktober

Denne gangen snakker vi om kultur og hva kulturforskjeller betyr og hvordan vi kan forholde oss til det når vi jobber med inkludering. Mer detaljert program blir lagt ut her. Det blir både presnetasjoner, diskusjoner og workshop.

 • Vi får besøk av Gulnara Bakke fra Det flerspråklige bibliotek, som vil fortelle om bibliotekets arbeid rundt om i landet. Gulnara er hovedbibliotekar med ansvar for samlinger på russisk, armensk, georgisk, hviterussisk, bulgarsk, tsjetsjensk, tyrkisk og ukrainsk. 
   
 • Tayyab Choudri fra Internasjonal helse- og sosialgruppe deler erfaringer og metoder fra organisasjonens arbeid med dialog, samhandling, forebygging og samfunnsutfordringer ift. det flerkulturelle Norge. Tayyab er daglig leder i IHSG.
   
 • Maxim Mukhamodeev, leder i FURIM Institutt forteller om projsekter de har om sosial inkludering og gir oss en kort workshop i verktøy som kan brukes av organisasjoner som ønsker å gjennomføre inkluderingsprosjekt.
   

Påmelding

Påmelding sendes til Ida Marie Holmin på ida@frivillighetnorge.no. Deltakelse er gratis.

Hva er Samarbeidsverkstedet? 

Samarbeidsverkstedet er en møteplass i Inkluderingsprosjektet til Frivillighet Norge. Her får dere kunnskap om aktiviteter, rekruttering, ledelse og organisasjonskultur. Dere utvikler både eget og organisasjonens nettverk. Frivillighet Norge hjelper dere med å knytte nye kontakter og veileder om samarbeid.

 

Målgruppe

Medlemsorganisasjoner i Frivillighet Norge og andre frivillige organisasjoner. Ta gjerne med en organisasjon dere allerede samarbeider med.

 

Samarbeid med Verdensdagen for psykisk helse

2. mai hadde Samarbeidsverkstedet besøk av Verdensdagen for psykisk helse. Verdensdagen har Gi tid som tema i år og vi samarbeider om å vise frivillige organisasjoners betydning for psykiske helse. I Samarbeidsverkstedet kan organisasjoner som ønsker det sammarbeidet om å markere Verdensdagen for psykisk helse som er 10. oktober.

Inspirasjon og eksempler på samarbeid 

Vi har laget et hefte om organisasjonssamarbeid som du finner her på hjemmesiden vår.

I inspirasjonsbanken vår Knekk inkluderingskoden finner du eksempler både på hva organisasjoner jobber med og kan samarbeide om. 
 

Inkluderingsprosjektet har som mål å bidra til å økt etnisk mangfold i frivillig sektor.

 • Tid: 29. oktober
  17.00-19.00
 • Sted: Øvre Slottsgate 2B