Finalistene i Frivillighetsprisen 2017

Finalistene i Frivillighetsprisen 2017

Her er de ti finalistene i Frivillighetsprisen 2017. Man kan nå stemme fram sin favoritt via SMS. Prisen og 50 000 kroner til vinneren utdeles den 5. desember.

Frivillighetsprisens mål er å sette fokus på det arbeidet noen mennesker legger ned for andre, men også å skape engasjement rundt frivillig arbeid, og fremme organisasjonene bak de nominerte.

– I årets finale finner vi ti fantastiske frivillige ildsjeler, organisasjonshelter, som representerer en stor bredde i aktivitet, fra friluftsliv og speiding til kultur og helse. Noen har dedikert sitt liv til frivillig innsats og sin hjertesak eller aktivitet, mens andre har vært innovative og satt i gang nye prosjekter der de så behov, sier generalsekretær i Frivillighet Norge Stian Slotterøy Johnsen.

Frivillighetens bredde og mangfold, både med tanke på organisasjonsform, tematikk, alder og kultur, skal over tid gjenspeiles i et tilsvarende mangfold blant prisens vinnere og finalister. 

– Frivilligheten er mangfoldig, og det er nettopp det vi feirer med denne prisen. I finalen finner vi grupper og enkeltpersoner som har engasjert seg i alt fra å tilby folk i krise noen å snakke med, å gi den lokale skolemusikken gode øvingsforhold til å introdusere asylsøkere til norsk kystkultur. I finalen er både ”den norske turorienteringens far”, ”Sanitetsbestemødrene” og ”Mister Angstringen”, sier Johnsen.

Prisen blir utdelt for å gi frivilligheten et ansikt,for å markere og synliggjøre frivillige og frivillig innsats og for å fremme frivillig engasjement.

– Dette er frivillige som utmerker seg med sin innsats og sitt pågangsmot, og bidrar til et varmere samfunn. Ikke alle sammen er så glad i oppmerksomhet eller å fremheve sin egen rolle, men nå skal de hylles og inspirere andre. Alle disse ti finalistene er vinnere, avslutter Johnsen.

Frivillighet Norge er et samarbeidsforum med over 300 frivillige organisasjoner som medlem. Siden 2005 har vi delt ut Frivillighetsprisen. Norsk Tipping er hovedsponsor for prisen og står for prispengene. Prisen deles ut på Frivillighetsdagen på Sentralen i Oslo den 5. desember. 

Se filmene om finalistene her.

SMS-stemmekonkurranse

SMS-stemmekonkurransen pågår nå og varer frem til søndag 26. november 2017. Kun en stemme per telefonnummer. Hver stemme belaster mobilabonnementet 5 kroner.

  • Send ”FP 1” til 2105 for Eva Tovsrud Knutsen fra Kongsberg musikkråd
  • Send ”FP 2” til 2105 for Hanne Mette Lundberg fra Norges Speiderforbund
  • Send ”FP 3”til 2105 for Ivar Jensen fra Angstringen
  • Send ”FP 4” til 2105 for Jan Martin Larsen fra Den Norske Turistforening
  • Send ”FP 5” til 2105 for de frivillige i Kirkens SOS
  • Send ”FP 6” til 2105 for Kurt Kristiansen i Vi Rydder Askøy
  • Send ”FP 7” til 2105 for Martin Tolfsen fra Redningsselskapet
  • Send ”FP 8” til 2105 for Merete Lindquist fra Bamse B
  • Send ”FP 9” til 2105 for de frivillige på Orkis ressurssenter i Røde kors
  • Send ”FP 10” til 2105 for Sanitetsbestemødrene i Norske Kvinners Sanitetsforening