Finalistene til Frivillighetsprisen 2019

Finalistene til Frivillighetsprisen 2019

Her er de seks finalistene til den nasjonale Frivillighetsprisen 2019.

I dag lanserer Frivillighet Norge finalistene til Frivillighetsprisen 2019 og du kan stemme på din favoritt fram til 30. november. 

- De seks finalistene til årets Frivillighetspris representerer et mangfold i både geografi og type frivillighet. Felles for dem er at de sloss for det de tror på og nekter å gi seg selv når butter i mot, sier generalsekretær i Frivillighet Norge Stian Slotterøy Johnsen. 

- Finalistene er alle vinnere med en imponerende innsatsvilje og engasjement. I Norge er det mange hverdagshelter som dem som jobber frivillig uten å forvente noe tilbake. Det føles veldig meningsfylt å hedre dem og dermed vår frivillighetstradisjon, fortsetter Slotterøy Johnsen. 

De seks finalistene er: 

  1. Betül Cokluk, A Step Closer, Oslo 

  2. Falk Bakke, Utsiktsbakken Brassband, Oppland 

  3. Knut Skår, Norske Redningshunder, Sogn og Fjordane
  4. Løvemammaene, Nasjonal

  5. Per Hansen, Mental Helse Vefsna, Nordland

  6. Rabia Sadiq Kahn, Internasjonal Velferdsforening Trøndelag, Trøndelag

Stem på din favoritt på www.frivillighetensdag.no/frivillighetsprisen 

Prisen deles ut på FNs Internasjonale dag for frivillighet den 5. desember på Sentralen i Oslo. Vinneren får 50 000 kroner til sitt formål. Frivillighetsprisen deles ut av Frivillighet Norge, Kulturdepartementet og Norsk Tipping. Den deles i 2019 ut for 25. gang. 

Hvem kan få prisen?
Frivillighetsprisens mål er å skape engasjement og fremme organisasjonene bak de nominerte. Frivillighetens bredde og mangfold, både med tanke på organisasjonsform, tematikk, alder og kultur, skal over tid gjenspeiles i et tilsvarende mangfold blant prisens vinnere. Prisen kan gis på grunnlag av innsats over lengre tid eller i et tidsavgrenset prosjekt.

Juryen 2019

Juryen til Frivillighetsprisen ledes av styreleder i Frivillighet Norge, Heikki Eidvoll Holmås. Andre medlemmer i juryen er stortingsrepresentanter i Familie- og kulturkomiteen: Anette Trettebergstuen (A), Kristin Ørmen Johnsen (H) og Åslaug Sem-Jacobsen (Sp), samt leder for samfunn og selskapsrelasjoner i Norsk Tipping Sverre Berg Lutnæs, tidligere leder i Røde Kors ungdom Mawra Mahmood og forsker på sivilsamfunnet ved Institutt for Samfunnsforskning, Audun Fladmoe.

Intervju med finalist

Hvis du ønsker å intervjue noen av finalistene, kontakt mortens@frivillighetnorge.no