Nominasjon til Frivillighetsprisen

Nominasjon til Frivillighetsprisen

Hvem fortjener Frivillighetsprisen 2019?

Alle kan nominere en kandidat som har gjort en ekstraordiner frivillig innsats til den nasjonale Frivillighetsprisen.

Nominasjonsfristen til "Frivillighetsprisen" eller "Årets nykommer" gikk ut den 15. september. Det å bli nominert i seg selv er å bli satt pris på. I år fikk alle nominerte en liten hilsen i posten. 

Les mer på Frivillighetensdag.no!

Juryen til Frivillighetsprisen ledes av styreleder i Frivillighet Norge, Heikki Eidvoll Holmås. Andre medlemmer i juryen er stortingsrepresentanter i Familie- og kulturkomiteen: Anette Trettebergstuen (A), Kristin Ørmen Johnsen (H) og Åslaug Sem-Jacobsen (Sp), samt leder for samfunn og selskapsrelasjoner i Norsk Tipping Sverre Berg Lutnæs, tidligere leder i Røde Kors ungdom Mawra Mahmood og forsker på sivilsamfunnet ved Institutt for Samfunnsforskning, Audun Fladmoe.

Hva er den nasjonale Frivillighetsprisen?

Alle kan nominere en som har gjort en ekstraordinær innsats til den nasjonale Frivillighetsprisen. Frivillighet Norge lager film om de utvalgte finalistene, og man stemmer på sin favoritt blant dem i november. 

Hvert år deler Frivillighet Norge ut den nasjonale Frivillighetsprisen til en person eller gruppe som har gjort en bemerkelsesverdig innsats for samfunnet rundt seg. Norsk Tipping gir 50 000 kroner som prisvinner bruker på et selvvalgt ideelt formål. Prisen deles i 2019 ut for 25. gang.

Les om frivillighetsprisen på urdufarsipolsktigrinjaarabisksomalityrkisk og engelsk.

Frivillighetsprisen deles ut på FNs internasjonale dag for frivillighet den 5. desember. Det blir fest, prisutdelinger og faglig påfyll på Sentralen i Oslo for frivillige organisasjoner arrangert av Frivillighet Norge.

Les mer om den nasjonale Frivillighetsprisen her. 

Hvem er årets nykommer?

Er årets nykommer frivillig i ditt lokallag eller din organisasjon? På Frivillig.no kan organisasjoner nominere nye frivillige til prisen "Årets Nykommer i frivilligheten". De nominerte til Årets Nykommer skal være helt vanlige ekstraordinære folk som organisasjonene setter særlig pris på, og som har begynt med frivillig innsats i løpet av det siste tolv månedene. Fristen er 10. september. 

Begge prisene deles ut på på FNs internasjonale dag for frivillighet den 5. desember. I tillegg deles prisen "Årets frivillighetskommune" og "Helseprisen" ut til henholdvis en kommune og et helseprosjekt i en organisasjon.