Mange svar i frivillighetens egen spørretime

Mange svar i frivillighetens egen spørretime

227 svar ble fasiten da 40 organisasjoner utfordret politikerne i frivillighetens egen spørretime. Høyres Jan Tore Sanner vant den uformelle konkurransen om hvem som er Norges raskeste frivillighetspolitiker. Han parerte 45 spørsmål på 15 minutter!

Mange svar i frivillighetens egen spørretime
Politikerne ble møtt av engasjerte spørsmål fra salen. Foto: Oddveig Nygård

- Det er ikke antall spørsmål jeg rekker, men kvaliteten på svarene som er det viktige, skrev Jan Tore Sanner på twitter før spørretimen, som ble avholdt i Håndverkeren.

Det var Frivillighet Norge som for første gang inviterte organisasjonene til et utradisjonelt møte med stortingspolitikere, hvor de fikk stille spørsmål om frivillighetspolitikk og egne merkesaker. På Håndverkeren fikk de møte Knut Arild Hareide (KrF), Audun Lysbakken (SV), Arild Stokkan Grande (AP), Jan Tore Sanner (H) og Daniel Rugaas (V), Liv Signe Navarsete (SP) og Øyvind Korsberg fra FrP. Politikerne møtte forsamlingen en og en i 15 minutter, for så å bli avløst av neste. Politikerne valgte selv hvilke spørsmål de ville svare på. Den uformelle konkurransen om hvem som svarer på flest spørsmål var for å sikre tempo og puls i opplegget.

De 40 organisasjonene som deltok stilte med gule plakater med totalt 134 spørsmål til politikerne. At antallet svar er høyere kommer av at mange valgte å stille partiene de samme spørsmålene og slik fikk fram ulikhetene mellom partiene. Utspørrerne noterte og tvitret, se #frivilligparti.

Mange svar i frivillighetens egen spørretime
Jan Tore Sanner (H) og Birgitte Brekke (Frivillighet Norge). Foto: Oddveig Nygård

Les alle spørsmålene organisasjonene stilte.

- Hvis alt det partiene i dag har svart virkelig blir gjennomført, går frivilligheten og landet en god tid i møte, sa Birgitte Brekke, generalsekretær i Frivillighet Norge. Hun kåret Jan Tore Sanner til Norges raskeste frivillighetspolitiker og ga spesiell ros til Liv Signe Navarsete for sin manusfrie innsikt og utfoldelse.

Ut fra organisasjonenes og politikernes spontane reaksjoner, er en ny spørretime skapt.

Les artikkel om arrangementet i Nettavisen.

Se flere bilder fra arrangementet.