Frivilligheten på Arendalsuka 2019

Frivilligheten på Arendalsuka 2019

OPPDATERT: Arendalsuka 2019 starter mandag 12. august og avsluttes fredag 16. august. Her finner du Frivillighet Norges planer for uka og anbefalinger og tips til organisasjoner som vil delta.

Publisert   | Sist oppdatert 

Vil du invitere politikere til din debatt må du gjøre dette innen 16. mai i et eget skjema som ligger her

Fristen for gratis påmeldinger til programmet er satt til 14 juni. Se mer her

Årets tematikk

For 2019 har Arendalsuka valgt å legge vekt på demokrati, bærekraft, tillit, kommunehelsetjenesten, bompenger, klimapolitikk, digitalisering, dannelse, ytring og samfunnsengasjement. De første postene på programmet er lagt ut nå, se mer her

Frivillighet Norge er glad for at Arendalsuka har valgt å sette fokus på demokrati, tillit, dannelse og samfunnsengasjement i årets hovedprogram. Se mer her og her

Vi kommer til å skape egne debatter om denne tematikken og under årets Arendalsuke kommer Frivillighet Norge til å jobbe for å løfte følgende tema:

  • Demokrati, tillit og samfunnsengasjement
  • Inkludering, frivillig innsats og god folkehelse
  • Oppvekst, økonomisk ulikhet og deltakelse i frivilligheten

Arendalsuka og flere politikere oppfordrer til flere samarbeid om debatter og samling av tematikk. Vi starter nå arbeidet med å planlegge og invitere våre medlemmer til samarbeid om felles arrangement. Kom gjerne med forslag og ønsker.

Kløckers telt settes opp for frivilligheten og skal romme ca. 50-60 personer på Jaktakaia, rett bak Madam Reiersen. Dette skal være et rimelig alternativ forbeholdt frivillige og ideelle organisasjoner og koster 1500,- for 1 ½ time. På samme plassen som dette teltet står skal også TV2 ha sine sendinger store deler av uke. Det vil også bli et mingleområde med border og benker.

Teltet vil kunne bli booket på nettsiden til Arendalsuka når dere legger inn programposter fra mandag 11/2.

Norges Frivilligsentraler ønsker å være med på å legge til rette for frivillige organisasjoner under Arendalsuka. I den forbindelse tilbyr de gratis lokaler til arrangementer på Tyholmen Frivilligsentral på onsdag 14 og torsdag 15 august. Huset vil også fungere som et hyggelig samlingspunkt for frivilligheten med mulighet for å sette seg med for en prat, jobbe litt eller bare lade litt.

Det jobbes med planleggingen og de tar gjerne imot ønsker slik at tilbudet kan tilpasses best mulig. Aktuelt for dere?

Ta kontakt med Espen Watne Andresen; espen@norgesfrivilligsentraler.no. Mobil: 48137180

Tidspunkter til kalenderen

Mandag 12. august 2019, ca. kl. 21.30. NRK sender partilederdebatten

Tirsdag 13. august kommer årets tillittsundersøkelse fra Arendalsuka

Tirsdag 13. august 2019, ca. kl. 19.00 går Ungdomspartilederdebatten

Onsdag 14. august kl 14.30 inviterer Frivillighet Norge til Møteplass folkehelse

Onsdag 14. august kl 18.30 blir det invitert til Frivillighetsfest

Frivillighet Norge og Frivillig.no vil bidra sammen med Arendalsuka Ung på tirsdag, onsdag og torsdag kl 17-18 på Torvet.

Gratis standplass for medlemmer av Frivillighet Norge

Skal din organisasjon til Arendalsuka og ønsker å få vist seg frem på stand en dag?

Frivillighet Norge har booket stand nr 100 på plassen foran Arendal kulturhus og stiller denne til disposisjon for våre medlemmer i uke 33.

Standen skal være bemannet fra mandag kl 14-17, øvrige dager fra kl 10-13 og kl 13-17 og fra kl 10-14 på fredag 16 august.

Her finner du mer praktisk info om å stå på stand. 

Hvilken dag og tidspunkt ønsker dere å fylle standen med egne kampanjer og aktiviteter? Send en epost til vanja@frivillighetnorge.no for å få tidspunktet reservert.

Meld dere på ny taleliste

Frivillighet Norge ønsker å bidra til å gjøre det enklere for ulike arrangører, presse og for andre organisasjoner å finne flinke folk fra frivilligheten som kan uttale seg. Meld dere på her

Vi håper at dere legger inn aktuelle personer fra organisasjonen. Her oppgir dere hvilke tema personen kan uttale seg om og kontaktopplysningene vil bli lagt ut offentlig på Frivillighet Norges nettside.

Denne listen vil Frivillighet Norge videreformidle til presse og aktuelle aktører.

Debatter og tematikk

Vil din organisasjon bidra til debatt? Frivillighet Norge har booket Kløckers teltet til disse arrangementene og inviterer medlemsorganisasjonene til å være med å bidra med innlegg:

Er demokratiet i fare? 

Oppvekst og sosiale forskjeller

Næringslivets samfunnsansvar

Brukes eller misbrukes frivillighet i integrering? 

Hver teltbolk er på 90 minutter så vi har også mulighet for å slippe til flere organisasjoner knyttet til samme tematikk i etterkant av debattene som vil vare ca 50 minutter.

Ta kontakt med vanja@frivillighetnorge.no for mer info.

Et siste tips; husk også å bruke uka til å lytte, lære, fylle på inspirasjon og bli kjent med nye folk.