Nyhetsbrev uke 22

Publisert   | Sist oppdatert 

Senterpartiets partiprogram best på frivillighet 

Frivillighet Norge har anmeldt partienes program for stortingsperioden 2017-2021. Senterpartiet, Krf og Miljøpartiet De Grønne kommer best ut. Les mer her.  

Nå kan partiene vise at de er imot skattlegging av frivilligheten

Representanter fra Senterpartiet har fremmet et forslag om å fullfinansiere og forbedre momskompensasjonsordningen. Nå er det opp til partiene som sier de vil forbedre ordningen å støtte forslaget når det kommer opp i Stortinget 20. juni. Les mer her

Disse kommunene er best på frivillighetspolitikk

For første gang lanseres en nasjonal oversikt over de kommuner som har vedtatt en frivillighetspolitikk. Se om din hjemkommune er blant dem her.

Hvem fortjener Frivillighetsprisen og Årets Nykommer?

Alle kan nominere en kandidat som har gjort en ekstraordiner frivillig innsats til den nasjonale Frivillighetsprisen 2017 på frivillighetsprisen.no. Norsk Tipping gir 50 000 kroner til et ideelt formål utpekt av vinneren. Du kan også nominere til Årets Nykommer i frivilligheten, som deles ut til en person som har begynt med frivillighet etter 1. august 2016.

Regjeringen er passiv i anskaffelsespolitikken

Det er mulig å prioritere ideelle aktører i offentlige anskaffelser, viser en utredning som jurist Karin Fløistad har gjort av EU-rettens handlingsrom. Les mer her

Over 1000 organisasjoner bruker Frivillig.no

Nå er det over 1000 organisasjoner som har tatt Frivillig.no i bruk for å rekruttere nye frivillige. Vi er veldig glad for at hele frivilligheten har nytte av dette digitale verktøyet. Frivillig.no sin omvendte innsamlingsaksjon har fungert godt. Hvis du har lyst til å se alle episodene så ligger de her.

Løft mangfoldet! 

Visste du at du kan bestille en workshop om inkludering fra Frivillighet Norge? I inkluderingsprosjektet vårt har vi flere tilbud for å bistå organisasjoner som ønsker å bli mer inkluderende. Vi har også informasjonsmøter om hvordan frivillighet i Norge fungerer. Med disse møtene ønsker vi å nå ut til minoritetsbefolkningen.

Innspillsmøte for ny stortingsmelding om frivillighet 

Meld deg på til innspillsmøte for ny stortingsmelding om den statlige frivillighetspolitikken den 12. juni her innen 7. juni. Frivillighet Norge vil delta på møtet og vi har meldt at vi ønsker å holde innlegg og vil ta opp overordnede punkter det er viktig at stortingsmeldingen behandler. Utgangspunktet for dette vil være Frivillighetspolitisk plattform og Frivillighet Norges handlingsplan som er vedtatt av årsmøtet. Frivillighet Norge kommer til å sende innspill til stortingsmeldingen på vegne av medlemmene. Innspillet vil bli behandlet internt i Frivillighet Norge først og sendes departementet i løpet av høsten. 

Husk å søke om momskompensasjon

Lotteri- og stiftelsestilsynet skal fordele 1,3 milliarder kroner til frivillige lag og organisasjoner i 2017. Disse pengene skal kompensere for kostnader som frivillige organisasjoner har hatt til merverdiavgift i 2016. Søknadsfristen er 1. september. Mer informasjon og søknadsskjema her

Bli med på workshop under Arendalsuka

Bli med på Møteplass Folkehelse onsdag 16. august kl. 15-17 på Clarion Hotel Tyholmen i Arendal. Temaet for møteplassen er Hvordan fremme bedre samarbeid mellom offentlig og frivillig sektor for å skape bedre folkehelse? Her kan du selv delta og bidra med innspill! Helseministeren er invitert! Kommer du? Kontakt anette@frivillighetnorge.no hvis du er interessert.

Frivillighetsfest og stand på Arendalsuka

Frivillighet Norge og Norsk Tipping arrangerer Frivillighetsfest for inviterte gjester fra frivilligheten tirsdag 15. august. Invitasjon er sendt ut til Frivillighet Norges medlemsorganisasjoner. Kontakt guri@frivillighetnorge.no for mer informasjon. Frivillighet Norge vil også ha en stand på Arendalsuka, som det vil være mulig for våre medlemsorganisasjoner å leie i 2 timer. Vet du at og når du vil ha den allerede nå? Send en epost til lise@frivillighetnorge.no med ønske om dag og tid.

Frivillighet Norge på sosiale medier

For relevante nyheter om frivillighet og oppdateringer fra Frivillighet Norge, følg www.twitter.com/frivillighet

Frivillighet Norge på Facebook: www.facebook.com/frivillighetnorge

Frivillighet Norge på Instagram: http://instagram.com/frivillighetnorge

Frivillighet Norge på Vimeo: https://vimeo.com/channels/664074

Frivillig.no på Facebook: www.facebook.com/frivillig.no

Del bilder med #frivilliginnsats for å synliggjøre frivillige over hele landet!