Hopp til hovedinnholdet

Det blir åpningsfest – med godt smittevern!

Publisert:
Oppdatert:
Lagbildet Frivillighetens år 2022
På showet den 5. desember kommer kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap), første visepresident på Stortinget Svein Harberg (H), tidligere proffsyklist Dag Otto Lauritzen og ulike frivillige fra lagbildet.

Åpningsfesten for Frivillighetens år 2022 går som planlagt i Oslo rådhus, med de nødvendige smitteverntiltak som regjeringen har innført. Det samme gjelder konferansene på Sentralen den 6. desember.

Åpningsfest for Frivillighetens år 5. desember

Frivillighet Norge følger smittesituasjonen og de nasjonale og lokale smitteverntiltakene tett. Åpningsfesten for Frivillighetens år som skal skje i Oslo rådhus søndag 5. desember klokka 18 vil bli gjennomført som planlagt med publikum i salen. Alle deltakere vil få nærmere beskjed om inndeling i kohorter og øvrige tiltak for å begrense smittefare.

– Jeg er utrolig glad for at vi kan gjennomføre åpningsfesten med publikum i salen. Frivillige skal klippe snoren for Frivillighetens år, vi skal møte Kulturministeren og dele ut priser til noen fantastiske frivillige, sier generalsekretær i Frivillighet Norge, Stian Slotterøy Johnsen.

Åpningsshowet blir streamet, slik at alle som ikke har anledning til å komme til Oslo rådhus får mulighet til å følge det. Meld deg på for å se showet live her

Frivillighets-mini-festivalen i Borggården til Oslo rådhus og på Fridtjof Nansens plass blir også gjennomført. Her blir det speiderleir med pinnebrød og aktiviteter for store og små, korps som spiller, drilltropper som driller, kor som synger og frivillige organisasjoner som informerer om hva de gjør og hvordan du kan bli med. Dette skjer fra klokka 14.00-18.00 som tidligere annonsert.

Mottakelsen som skulle vært i forkant av åpningsfesten utgår dessverre som følge av smittevernreglene.

Mer informasjon om åpningsfesten og det øvrige som skjer 5. desember.

«Veien videre» og KS-konferansen 6. desember

Den 6. desember arrangeres to konferanser på Sentralen i Oslo. Først arrangerer Frivillighet Norge «Veien videre» klokka 10.00, hvor ledere i frivillig sektor er invitert til å rette blikket framover. Hva har pandemien lært oss og hvordan skal frivillig sektor bidra i den nye hverdagen?

Klokka 14.00 arrangerer KS og Frivillighet Norge «KS-frivillighetskonferansen» hvor formålet er å løfte frem betydningen av frivillighetspolitikk, dele ut prisen til Årets Frivillighetskommune 2021, og åpne Frivillighetens år 2022 for kommunene.

I Marmorsalen, hvor konferansene finner sted, er det god plass til å gjennomføre begge arrangementene med de gjeldende smitteverntiltakene, og med god mulighet å holde avstand. Også her vil deltakerne bli informert i forkant om hvilke tiltak som skal begrense smittefaren.

Begge disse konferansene vil også bli streamet, slik at det er mulig å følge med digitalt for de som ikke kan delta fysisk i Oslo.

– Pandemien er dessverre ikke over, men desto viktigere er det å samles på tvers av organisasjoner for å få påfyll, bli inspirert og snakke om framtidas utfordringer. Jeg håper så mange som mulig får med seg alle våre spennende innlegg og samtaler, enten fysisk eller digitalt, sier generalsekretær i Frivillighet Norge, Stian Slotterøy Johnsen.

Mer informasjon og program for konferansene 6. desember.

Les også

Logo for Frivillighetens år 2022

Medlemsundersøkelse i Frivillighet Norge: Deltakelsen økte i Frivillighetens år

I snitt økte organisasjonenes medlemstall med 12 % fra 2021 til 2022. Dette er gledelige resultater som viser at mange organisasjoner har stått på for å verve n...

Publisert
Oppdatert:

Bilde av frimerke fra posten i anledning Frivillighetens år 2022.

Frivillighetens år – også på frimerkene

I forbindelse med Frivillighetens år 2022 ønsker Posten Norge å trekke fram de frivillige som hver eneste dag sørger for å holde aktiviteten i Norge i gang, i f...

Publisert | Pressemeldinger
Oppdatert:

Logobilde med teksten "Frivillighetens år 2022"

Søk midler for å arrangere VÅR DAG!

Frivillighetens år har allerede delt ut midler i to runder til lokale lag og foreninger som skal markere sin VÅR DAG. Men i Frivillighetens år 2022 varer jula h...

Publisert
Oppdatert:

Kontaktperson

Bilde av Stian Slotterøy Johnsen
Stian Slotterøy Johnsen
Generalsekretær
959 33 862
[email protected]

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring