Hopp til hovedinnholdet

Frivillighet Norge om gjenåpningsplanen: – Vi kan ikke lage sommerleir på et par uker

Publisert:
Oppdatert:
Statsminister Erna Solberg møter frivillige organisasjoner på Norway Cup.
Statsminister Erna Solberg møter frivillige organisasjoner på Norway Cup. Foto: Birgitte Heneide/Frivillighet Norge.

Statsminister Erna Solberg la i dag fram en plan for gjenåpning av Norge etter koronapandemien. Den er ikke tydelig nok for frivilligheten.

Må inkludere hele frivilligheten tidligere

Erna Solberg sier det skal legges fram en plan for gjenåpning breddeidretten innen midten av april. Denne må inkludere hele frivilligheten, mener Frivillighet Norge.

– Frivillige aktiviteter er mer enn idrett, og vi forventer at øvrig organisert aktivitet for voksne vil åpnes parallelt med breddeidretten. Kultur- og fritidsaktiviteter og andre møteplasser i frivilligheten er avgjørende for folkehelsen, og organisasjonene er godt trent i smittevern, sier generalsekretær Stian Slotterøy Johnsen i Frivillighet Norge.

For sent å planlegge festival i mai

Erna Solberg sier regjeringen vil komme tilbake til festivaler og andre sommeraktiviteter i mai. Det er for sent, mener Frivillighet Norge. Regjeringen har heller ikke presentert hvordan den varslede økonomiske stimuleringsordningen for idrett og frivillighet blir for sommermånedene.

– En sommerleir samler gjerne mange tusen barn. Det vil bli alternativer i år, men heller ikke de kan planlegges på et par uker, sier Stian Slotterøy Johnsen.

– Mange frivillige organisasjoner har sine største aktiviteter i løpet av sommeren, i form av festivaler, stevner, leirer og sommeraktiviteter for barn. Det har hastet lenge å få rammer for disse om det skal være mulig å gjennomføre dem. Det er for sent å planlegge store arrangement for sommeren i mai, og det er vanskelig å planlegge uten at man kjenner rammene, sier Stian Slotterøy Johnsen.

Må med i ekspertgruppen om psykisk helse

Frivillighet Norge er glad for at regjeringa har vekt på psykisk helse i gjenåpningsplanen.

– Ett av tiltakene Erna Solberg nevner, er en ekspertgruppe om psykisk helse. Det er bra, og her må regjeringa inkludere de frivillige organisasjonene. De er i nær kontakt med folk som sliter med utfordringer med rus, ensomhet, spiseproblemer og ulike psykiske helseproblemer, er ofte de første til å se problemene og fremmer daglig den psykiske folkehelsa, sier Stian Slotterøy Johnsen.

Bilde av Stian Slotterøy Johnsen

Les også

Abid Q. Raja og Stian Slotterøy Johnsen

Raja skjønner ikke alvoret for frivilligheten

I VG kommer det frem at regjeringen vil utvide stimuleringsordningen for frivillighet og idrett ut oktober i revideringen av nasjonalbudsjettet. Frivillighet No...

Publisert | Pressemeldinger
Oppdatert:

To barn som ser på Ungfritid.no på en iPad

Ny nasjonal oversikt over organiserte fritidsaktiviteter for barn og unge

Nå lanserer frivilligheten gjennom Frivillighet Norge en felles nettside for rekruttering til fritidsaktiviteter i hele landet. Her kan barn og unge fremover bl...

Publisert | Pressemeldinger
Oppdatert:

Kulturminister Abid Raja og generalsekretær i Frivillighet Norge, Stian Slotterøy Johnsen

Skuffende stimuleringsordning for frivilligheten

Stimuleringsordningen for frivillige organisasjoner er endelig lagt frem, etter flere måneders ventetid. Målet er å få i gang aktivitet i frivillige lag og fore...

Publisert | Pressemeldinger
Oppdatert:

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring