Hopp til hovedinnholdet

Vi feirer frivillighetens år 2022! Les mer →

Frivillighetens støtteordning er forbedret med regjeringens forslag

Publisert:
Oppdatert:
Abid Q. Raja og Stian Slotterøy Johnsen
Kultur- og likestillingsminister Abid Q. Raja og generalsekretær i Frivillighet Norge Stian Slotterøy Johnsen. (Foto: Kulturdepartementet)

Pressemelding: I dag la regjeringen frem tiltak for Norges vei ut av koronakrisen. Kultur- og likestillingsminister Abid Raja foreslår at arrangementsstøtteordningen for frivillighet, idrett og kultur skal utvides til 31. august og at pengene skal utbetales fortløpende. Det er endringer Frivillighet Norge er glade for.

– Dette er gode og viktige endringer som vil gi nødvendig støtte til flere og som i stor grad imøtekommer utfordringer Frivillighet Norge har tatt opp, uttaler generalsekretær i Frivillighet Norge Stian Slotterøy Johnsen.

Viktig gjennomslag

I revidert nasjonalbudsjett presenterte kulturministeren justeringer i arrangementsstøtteordningen. Frivillighet Norge mente likevel det var behov for flere endringer og presiseringer. Blant annet var det foreslått en fast sum til ordningen, noe som ville bety at ingen fikk penger før alle hadde søkt og at dersom mange søkte, ville alle få mindre utbetalt.

At regjeringen nå endrer ordningen slik at søknader skal utbetales fortløpende, er et viktig gjennomslag for Frivillighet Norge.

– Vi er veldig glade for at organisasjonene får mer forutsigbarhet og at pengene kan komme raskere på konto. Vi er alle inne i en periode med mye usikkerhet. Dette gjør at vi kan begynne å planlegge aktivitet fremover, sier Slotterøy Johnsen.

Ber Stortinget forbedre krisepakken

Utvidelsen av perioden frem til september betyr forhåpentligvis at flere kan søke på arrangementsstøtteordningen. Det er likevel fortsatt uklart hvilke inntektstap som vil inngå i ordningen. Mange frivillige organisasjoner faller fremdeles utenfor, til tross for at de har hatt store inntektstap.

– Vi hadde håpet at regjeringen ville bruke momskompensasjonsordningen for å hjelpe hele bredden av frivilligheten på en rask, rettferdig og ubyråkratisk måte. Flere av partiene på Stortinget har løftet dette fram, og vi håper nå at Stortinget vil forbedre krisepakken, slik at alle typer organisasjoner får hjelp til å komme i gang med aktivitet så snart det er mulig. Lokalsamfunnene våre blir bedre av en sterk og mangfoldig frivillighet, og det trenger vi fremover også, avslutter Slotterøy Johnsen.

Les også

To kvinner med munnbind

Frivilligheten må kompenseres ut året

Regjeringen utsetter trinn fire av gjenåpningsplanen. Da må også kompensasjonsordningen for frivilligheten forlenges, mener Frivillighet Norge. Ifølge VG jobber...

Publisert
Oppdatert:

Mann i refleksvest viser gutt førstehjelp

Gjenåpningsplanen trenger en løsning for sommeraktiviteter

Det er positivt om koronasertifisering og hurtigtesting kan åpne for mer aktivitet i sommer, mener Frivillighet Norge. Men da må ordningene være reelt tilgjenge...

Publisert
Oppdatert:

Frivillige i LIN - Likestilling, inkludering og nettverk deler ut munnbind på Furuset i februar 2021

Frivillige organisasjoner bidrar sterkt til korona-informasjon

En ny rapport viser at frivillige organisasjoner er viktige for å nå ut med informasjon til utsatte grupper.

Publisert
Oppdatert:

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring