Hopp til hovedinnholdet

Frivillighetspolitikk og Frivillighetens år på dagsordenen i Møre og Romsdal

Publisert:
Oppdatert:
Kvinne som holder presentasjon
Prosjektleder for Frivillighetens år 2022, Birgitte Brekke. Foto: Per-Kristian Bratteng/ Møre og Romsdal fylkeskommune

På nyttårskonferansen til Møre og Romsdal fylkeskommune var frivillig sektor et av temaene. Både prosjektleder for Frivillighetens år 2022, Birgitte Brekke, og politisk seniorrådgiver i Frivillighet Norge, Bjørn Lindstad, holdt innlegg på konferansen, og målet er at kommunene i fylket utvikler en egen frivillighetspolitikk.

Konferansen ble arrangert i Bjørnsonsalen i Molde 20. og 21. april. Programkomiteen består av Møre og Romsdal fylkeskommune, Statsforvalteren i Møre og Romsdal, KS, NAV og Ungdomspanelet. Konferansen samler toppledere i offentlig sektor og politikere i Møre og Romsdal og arrangeres årlig – normalt i januar, men i år var den forskjøvet på grunn av smittevernrestriksjoner.

Frivillighet Norge og Frivillighetens år 2022 var invitert til for å snakke om frivillig sektor som samfunnsaktør. Konferansen har vanligvis fokus på offentlig sektor, innovasjon og samarbeid med næringslivet, og det er første gang frivillig sektor ble invitert.

Prosjektleder Birgitte Brekke snakket om Frivillighetens år og feiringen av Norges viktigste lagarbeid. Bjørn Lindstad snakket om samspill og samarbeid mellom frivillig og kommunal sektor og betydningen av at kommunene utvikler en frivillighetspolitikk. Det kom mye positive tilbakemeldinger fra ordførere og rådmenn etter innleggene. Takk til Møre og Romsdal fylkeskommune for et godt samarbeid og for at vi fikk bidra.

Mann som holder foredrag
Politisk seniorrådgiver i Frivillighet Norge, Bjørn Lindstad. Foto: Per-Kristian Bratteng/ Møre og Romsdal fylkeskommune

- Våre tall viser at berre 22,5 prosent av kommunene har en vedtatt frivillighetspolitikk i dialog med frivillig sektor. Det sikrer at det ligger et kunnskapsgrunnlag i bunn, som frivilligheten lokalt kjenner seg igjen i. Politikken må inneholde konkrete virkemidler som senker terskelen for dialog og samhandling mellom de to sektorene og som skaper vekst og utvikling for de lokale foreningene, sier politisk seniorrådgiver i Frivillighet Norge, Bjørn Lindstad, til Møre og Romsdal fylkeskommune.

Les hele intervjuet med Frivillighet Norge her

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring