Hopp til hovedinnholdet

Frivillighetsprisen 2017 til frivillige på nasjonal krisetelefontjeneste

Publisert:
Oppdatert:
De frivillige i Kirkens SOS får Frivillighetsprisen 2017
De frivillige i Kirkens SOS får Frivillighetsprisen 2017. (Foto: André Skjelin Ottosen)

De frivillige i Kirkens SOS får Frivillighetsprisen 2017 fordi de i en årrekke har bidratt til å skape et varmere samfunn, og utvilsomt har berørt mange enkeltmenneskers liv.

Kirkens SOS er landet største døgnåpne krisetjeneste på telefon og internett og har tusen frivillige som årlig svarer på 200.000 henvendelser.

I sin begrunnelse sier juryen blant annet: «Vinnerens arbeid er livsviktig, og høyst aktuelt og relevant i det samfunnet vi lever i, der mange kan oppleve ensomhet. Troen på at møtet med et likeverdig medmenneske er den beste måten å hjelpe andre på, står sentralt.»

Det er 23. gang at Frivillighet Norge deler ut Frivillighetsprisen. Prisen gis til en person eller organisasjon som har bidratt til å gi frivilligheten et ansikt og som har fremmet frivillig engasjement. Kirkens SOS får 50 000 kroner fra Norsk Tipping til sitt formål. Tre finalister ble plukket ut ved sms-avstemning, mens en jury har plukket en vinner.

Prisen ble delt ut på Sentralen 5. desember på FNs internasjonale frivillighetsdag og det blir også delt ut pris til årets nykommer, årets frivillighetskommune, samt helseprisen og næringslivets frivillighetspris.

Dette er kveldens prismottakere:

Årets nykommer er Frank Sandbye-Ruud fra Team Rubicon Norge. Prisen gis til en person som nylig har blitt frivillig, har gjort en god innsats og er en inspirasjon for andre. Prisen deles ut av Frivillig.no.

Årets frivillighetskommune ble Telemark fylkeskommune. Prisen deles ut av KS og Frivillighet Norge og gis til en kommune eller fylkeskommune som har en frivillighetspolitikk som gir en positiv effekt for frivillige organisasjoner og for lokalsamfunnet.

Næringslivets frivillighetspris gikk til Arbeidstrening for unge jenter med psykiske lidelser, Kicks og Mental Helse. Prisen deles ut av Virke og Frivillighet Norge og gis til en norsk bedrift, som i samarbeid med en frivillig organisasjon har bidratt til å utvikle samfunnet og gjort en forskjell i enkeltmenneskers liv.

Helseprisen gikk til Forført av spriten, med Rådet for psykisk helse. Prisen er på 50 000 kroner som gis av ExtraStiftelsen til et helseprosjekt i regi av en frivillig organisasjon.

Frivillighetsprisen 2017 gikk til Kirkens SOS. Denne deles ut av Frivillighet Norge og vinneren får 50 000 kroner av Norsk tipping til sitt formål.

Frivillighetsprisen 2017 – Juryens begrunnelse

Årets vinner har i en årrekke bidratt til å skape et varmere samfunn, og har utvilsomt berørt mange enkeltmenneskers liv. Vinnerens frivillige innsats er meget omfattende og den store etterspørselen etter vinnerens tilbud viser tydelig at virksomheten dekker et behov i samfunnet. Vinneren viser oss frivillighetens unike verdi. Ikke bare ville det vært svært kostbart for det offentlige å gjøre jobben vinneren gjør - det ville trolig vært umulig å erstatte vinnerens aktivitet med en offentlig tjeneste.

Vinnerens arbeid er livsviktig, og høyst aktuelt og relevant i det samfunnet vi lever i, der mange kan oppleve ensomhet. Troen på at møtet med et likeverdig medmenneske er den beste måten å hjelpe andre på står sentralt. De omtrent tusen frivillige sørger for at noen er til stede når du trenger noen å snakke med - uansett når du trenger det. De besvarer nærmere 200 000 henvendelser i året og gjør en uvurderlig innsats både for enkeltpersoner som får hjelp, og for samfunnet forøvrig.

Vinneren av Frivillighetsprisen 2017 er de frivillige i Kirkens SOS.

Juryen for Frivillighetsprisen 2017: stortingsrepresentant for Høyre Svein Harberg, stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet Rigmor Aasrud, samfunnsdebattant Nancy Herz, spesialrådgiver for samfunnskontakt i Norsk Tipping Sverre Berg Lutnæs, styreleder i Frivillighet Norge Sturla Stålsett og forsker på Institutt for samfunnsforskning (ISF) Audun Fladmoe.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring