Hopp til hovedinnholdet

Revidert Nasjonalbudsjett: Bekymret for regjeringens kutt til demokrati og sivilsamfunn

Publisert:
Oppdatert:
Mann ved talerstol rekker ut hendene
Finansminister Trygve Slagsvold Vedum la i dag fram revidert nasjonalbudsjett for 2022, med større kutt til verdens sivilsamfunn. Foto: Foto: Kenneth Hætta/Finansdepartementet

I sitt forslag til revidert nasjonalbudsjett for 2022, foreslår regjeringen kutt i midler til arbeid som skal styrke sivilsamfunnet og fremme demokrati rundt om i verden. Frivillighet Norge er bekymret for hvilke konsekvenser dette vil få i en stadig mer urolig verden.

– Vi vet at et sterkt sivilsamfunn er en viktig del av immunforsvaret til samfunn som møter kriser, enten det er krig, sykdom, klimakatastrofer eller annet. Det er derfor svært alvorlig at regjeringen velger å kutte i dette arbeidet akkurat nå, sier generalsekretær i Frivillighet Norge, Stian Slotterøy Johnsen.

– Krigen i Ukraina og koronapandemien er begge store kriser som har vist hvor vesentlig et oppegående sivilsamfunn og et mangfold av frivillige organisasjoner er i samfunnet.Uavhengig av politisk posisjon, har de frivillige organisasjonene stilt opp med ulike former for direkte hjelpearbeid, objektiv informasjonsformidling, transport, helsehjelp og målrettet innsamling på tvers av landegrenser.Det er nettopp nå vi burde trappe opp innsatsen for demokrati og ytringsfrihet. Når vi svekker arbeidet med å bygge sivilsamfunn, gjør vi dessverre det motsatte, avslutter Slotterøy Johnsen.

Les mer om revidert nasjonalbudsjett her.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring