Hopp til hovedinnholdet

Vi feirer frivillighetens år 2022! Les mer →

Forenklingsreform for frivilligheten

Frivillighet Norge jobber for at det skal være enkelt å starte og drive en frivillig organisasjon

Kort om forenklingsreform

 • Det er slått fast i regjeringsplattformen at det skal gjennomføres en forenklingsreform for frivilligheten.
 • Digitalisering og en effektiv statlig forvaltning er blant virkemidlene for å oppnå den ønskede forenklingen.
 • Forenklingsreform er også en av fire frivillighetspolitiske mål, slått fast i Frivillighetsmeldinga
 • “Å starte og drive en frivillig organisasjon” er en av sju livshendelser definert i regjeringens digitaliseringsstrategi.
 • Frivillighet Norge jobber for at organisasjoner skal få mest mulig tid til å drive med sin kjernevirksomhet og sine aktiviteter.
 • Frivillighet Norge jobber for bedre forutsigbarhet for organisasjonene, bla for at statlige tilskudd til organisasjoner skal gis som driftsmidler og ikke prosjektmidler.

Hovedmålet med en forenklingsreform

Hovedmålet med en forenklingsreform er at det skal være enkelt å starte og drive en frivillig organisasjon. Det skal være enkelt for frivillige organisasjoner å søke, ta imot og rapportere på offentlig støtte. Digitalisering og effektiv statlig forvaltning er viktige virkemidler for å oppnå den ønskede forenklingen.

Frivillighet Norge jobber for at mest mulig tid skal gå til organisasjoners kjernevirksomhet og aktiviteter, og minst mulig til administrasjon og rapportering. Forenkling er et viktig verktøy i denne jobben. Det samme er arbeidet for at statlige tilskudd i større grad skal gis som frie driftsmidler, heller enn prosjektmidler. Prosjekttilskudd er mindre forutsigbare og krever mer arbeid både når det gjelder søknad og rapportering.

Relaterte nyheter

 • Trenger mer politisk trøkk i forenklingsarbeidet

  Både frivilligheten og forvaltninga har mye å vinne på forenkling for frivillige organisasjoner. Det var hovedbudskapet da Brønnøysundregistrene arrangerte debatt om hvordan de kan gjøre det enklere å være frivillig på Arendalsuka 18. august.

  Publisert: 19.08.22

  Oppdatert:
 • Norsk frivillighet samlet rundt felles krav og mål

  PRESSEMELDING: Representanter fra blant annet Natteravnene, Kirkens Bymisjon, Kreftforeningen og Norges Musikkorps Forbund møttes torsdag til Frivillighet Norges årsmøte for å diskutere frivillighetens felles framtid. Ingvild Endestad fra foreningen FRI ble valgt som ny nestleder.

  Publisert: 16.12.19

  Oppdatert:
 

Kontaktperson

Bilde av Marte Oraug Skogtrø
Marte Oraug Skogtrø
Politisk rådgiver
90 95 44 85
[email protected]

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring