Hopp til hovedinnholdet

Vi feirer frivillighetens år 2022! Les mer →

Hva gjør valgkomiteen?

Sitter du i en valgkomite? Da har du en viktig oppgave i organisasjon med å finne de som skal lede og utvikle organisasjonen. Valgkomiteens arbeid har stor betydning både for å få kontinuitet, fornyelse og mangfold i styret.

Hva gjør valgkomiteen?

7. februar 2022 var over hundre ivrige deltakere samlet til digitalt temamøte og erfaringsutveksling om arbeidet i valgkomiteen. Hovedinnlegget ved Per Anders Torvik Langerød er nå tilgjengelig på video. Lær mer ved å se på videoen:

Per Anders har erfaring fra styrearbeid og arbeid i valgkomiteen i flere frivillige organisasjoner, og i lokalpolitikken. Han vil snakke om valgkomiteens rolle og betydning for organisasjonen, og om valgkomiteens oppgaver. Han delte sine råd og erfaringer om hvordan valgkomiteen kan lykkes i sitt arbeide. Per Anders er statsviter. Han har blant annet jobbet i Norsk Studentunion, Røde kors og nå i Oslo Arbeiderparti. Han sitter også som bystyrerepresentant (A) i Oslo kommune.

Her er noen av rådene fra møtet til hvordan valgkomiteer kan lykkes med sin oppgave.

  1. Samarbeid: Start med et møte over en kaffekopp for å bli kjent og snakke om hvordan dere kan samarbeide på en god måte i valgkomiteen.
  2. Kriterier: Bli enige om noen grunnleggende kriterier for å sikre blant annet ulik alder, kjønn, minoritetsbakgrunn og geografisk bakgrunn blant styremedlemmene.
  3. Finne kandidater: Sørg for å ha en bred og åpen prosess. Bruk tid på å spre ordet om at det skal velges nytt styre, og å oppsøke mulige kandidater.
  4. Velge kandidater: Bli enige om en prosess for å velge og bli enige om hvilke kandidater dere vil innstille på til det nye styret.
  5. Innstilling: Pass på at valgkomiteens innstilling er både representativ og realistisk for å få oppslutning på årsmøtet.

Flere ressurser

Kontaktperson

Bilde av Ida Marie Holmin
Ida Marie Holmin
Assisterende generalsekretær
21 56 76 58
[email protected]

Ha det formelle i orden

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring