Hopp til hovedinnholdet

Status nå: Generalsekretærfrokost om bærekraft

En strektegning av en hånd som tar imot to blader

Har frivillige organisasjoner plikt til å sette bærekraft på agendaen? Hvordan gjør vi det i så fall? Og hvordan forholder vi oss til at stadig flere forventer at vi rapporterer på bærekraft i både prosjekter og drift? Hvordan står det til med bærekraftsarbeidet i Frivillighet Norges medlemsorganisasjoner? Vi gjør opp status og viser frem nye tall.

Sted: Kreftforeningens vitensenter, Kongens gate 6, Oslo
Tid: 21. mars 2023 08.00 - 09.45
Frokost og mingling fra 08.00, programmet begynner 08:30
Arrangementet er åpent for generalsekretærer, styreledere, daglige ledere og ansatte med ansvar for bærekraft, i Frivillighet Norges medlemsorganisasjoner. Påmelding innen 17. mars.

Arrangementet er det første av i alt tre arrangementer om bærekraft som Frivillighet Norge gjennomfører i 2023. Les mer om arrangementsrekken og bærekraft i frivillige organisasjoner her.

Innhold:
Hvordan står det til med bærekraftsarbeidet i Frivillighet Norges medlemsorganisasjoner? Vi gjør opp status og viser frem nye tall fra undersøkelsen. I tillegg skal vi få høre fra:

Hilde Thoresen, leder bærekraft og miljø i NRK og styremedlem i DNT Oslo og omegn.
Hilde skal snakke om hvordan et kjempeapparat som NRK jobber med bærekraft og målinger, og skal også trekke på sine erfaringer som styremedlem i DNT Oslo og omegn.

Dagrun Gunnarson, daglig leder i Norsk Revy.
Dagrun skal snakke om hvordan de som en relativt liten aktør tok fatt på sitt arbeid med en bærekraftsplan, og gi noen tips om hva de har lært gjennom den prosessen.

Verktøyet Dittspor.no
Virke drifter verktøyet dittspor.no, som er laget for å hjelpe små og mellomstore bedrifter med bærekraftsarbeid. Verktøyet er gratis og kan også brukes av frivillige organisasjoner for å få i gang arbeidet med bærekraft. Solveig Irgens fra Virke kommer for å demonstrere verktøyet og fortelle litt om videreutviklingen av det.

Stian Slotterøy Johnsen, Generalsekretær i Frivillighet Norge leder møtet.


Kontaktperson

Bilde av Marte Oraug Skogtrø
Marte Oraug Skogtrø
Politisk rådgiver
90 95 44 85
marte@frivillighetnorge.no

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring