Hopp til hovedinnholdet

Digitalt møte: Frivillighetens arbeid med krigen i Ukraina og flyktningkrisen

Plankegjerde malt som det ukrainske flagget
Foto: Tina Hartung

Hvordan kan frivillige organisasjoner best bidra til å løse alle utfordringene som følge av krigen i Ukraina? Vi inviterer alle medlemmer til informasjons- og innspillsmøte.

Mye har skjedd siden krigen brøt ut i Ukraina 24. februar. Flere millioner mennesker er på flukt, og de humanitære behovene er enorme. Det krever stor innsats og mobilisering fra frivillige organisasjoner, også i Norge.

Hva skjer nå og hva vil skje i Norge framover som en konsekvens av krigen i Ukraina? Hvordan kan frivillige organisasjoner bidra i situasjonen vi ser for oss? Og hvordan kan organisasjonene fange opp engasjementet i befolkninga?

Vi inviterer alle medlemsorganisasjoner til informasjons- og innspillsmøte.

Lenke til arrangementet:

Følg denne lenken for Zoom-arrangement

Program:

  • Iryna Sabor, Den ukrainske foreningen i Norge: Hva er situasjonen i Ukraina fra deres synsvinkel og hva gjør ukrainere i Norge?
  • Eirik Christophersen, ansvarlig for påvirkningsarbeidet i Flyktninghjelpen: Hvordan situasjonen i Ukraina og nabolandene nå og hvordan jobber Flyktninghjelpen for å håndtere denne?
  • Anders Thorheim, enhetsleder samfunnssikkerhet og beredskap, Norges Røde Kors: Hvordan jobber Røde Kors med situasjonen i Norge, hva forbereder de seg på og hva mener de er viktig for organisasjonene her?
  • Vanja Konradsen, prosjektleder for Dugnad for økt deltakelse: Hvordan kan vi vise vei til de frivillige organisasjonene? Engasjerte folk ønsker å bidra, og nye barn og unge trenger aktiviteter å delta i. Frivillig.no og Ungfritid.no bidrar med synliggjøring av de frivillige organisasjonene fremover.
  • Stian Slotterøy Johnsen, generalsekretær i Frivillighet Norge: Hva gjør Frivillighet Norge? Hvordan får vi et godt samarbeid mellom kommune, mottak og frivillighet om ukrainske flyktninger til Norge?

Kontaktperson

Bilde av Guri Idsø Viken
Guri Idsø Viken
Politisk seniorrådgiver
952 56 474
guri@frivillighetnorge.no

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring