Hopp til hovedinnholdet

Frivillighetens dag 2019

Bilde av arrangementets innledere

På Sentralen i Oslo torsdag den 5. desember.

Velkommen til Frivillighetens dag!

På Sentralen i Oslo torsdag den 5. desember.

FNs internasjonale dag for frivillighet er dagen vi samler alle deler av frivillig sektor. Vi ser frem til en spennende dag med foredrag, debatt, ny innsikt, gode møter og feiring av frivillig innsats.

Nytt i år er at vi slår sammen Topplederkonferansen og Frivillighetens dag til et heldagsarrangement. Dette fyller vi med fag, fest og tid til å snakke sammen. Det blir foredrag og debatt i Marmorsalen og ulike fagsesjoner i parallelle økter på Sentralen.

Vi inviterer alle ansatte og tillitsvalgte i frivillige organisasjoner, og vi håper at styreledere og generalsekretærer holder av denne dagen og blir med på vår felles feiring.

Tema for dagen er «En frivillighet for alle»

Vi skal se på samfunnstrender, hva endrer seg og hva må frivillig sektor forberede seg på? Hva skal være frivillig sektors samfunnsrolle og hvordan opprettholder vi den høye tilliten i befolkningen? Vi vil diskutere barrierer for deltakelse, sosiale forskjeller og utenforskap. Har vi nødvendig vilje og evne til å utvikle våre organisasjoner og lykkes med sterk lokal forankring fremover?

Program

Kl 11.30 – 12.30 Innslipp og lunsj

Kl 12.30 – 15.00 Frivillighetskonferanse

Kl 15.00 – 15.30 Pause med lett servering

Kl 15.30 – 17.00 Politiske debatter

Kl 17.00 – 18.00 Middag og mingling

Kl 18.00 – 19.15 Prisutdeling og avslutning

Noen av dagens innledere

Tone Wilhelmsen Trøen, stortingspresident (H)

Har over 20 års erfaring fra privat næringsliv, med administrasjon- og HR-arbeid. Hun har sittet på Stortinget siden 2013 og overtok som stortingspresident i 2018. Er utdannet sykepleier.

Elin Nørve, grunnlegger og daglig leder i Future Leaders

Future Leaders er et bærekraftsorientert lederutviklingsprogram for unge og har siden starten i 2014 vært med på å starte initiativer i 167 land. Nørve er en av 30 unge ledestjerner løftet frem av Dagens Næringsliv, høsten 2019.

Freddy André Øvstegård, stortingsrepresentant (SV)

Tidligere nestleder og miljøpolitisk leder i Sosialistisk Ungdom. Han er Stortingets yngste innvalgte representant i perioden 2017-2021 og sitter i Familie- og kulturkomiteen.

Rabia Musavi, daglig leder i LIN - Likestilling, Inkludering og Nettverk

Er daglig leder i LIN, som er en frivillig flerkulturell organisasjon som jobber med likestilling og inkludering av minoriteter, økt samfunnsdeltakelse, forståelse og toleranse. Sitter i ressursgruppa til Frivillighet Norges program for økt inkludering på topp.

Dag Terje Klarp Solvang, generalsekretær i Den Norske Turistforening

Har tidligere vært markedssjef i Høyre og medlem av Stavanger bystyre. Har jobbet i Studentsamskipnaden, vært daglig leder ved Gastronomisk institutt og har ledet et reklamefirma. Utdanning både fra Sjøforsvaret og hotelledelse fra Universitetet i Stavanger.

Dagfinn Høybråten, generalsekretær i Kirkens Nødhjelp

Tidligere leder i Kristelig Folkeparti. Har vært både helseminister og arbeids- og sosialminister, visepresident på Stortinget samt statssekretær for Finansdepartementet. Har også bakgrunn som direktør i Trygdeetaten, generalsekretær i Nordisk ministerråd og styreleder i det internasjonale vaksinefondet GAVI Alliance.

Tage Pettersen, president i Norges Ishockeyforbund

Er også Stortingsrepresentant for Høyre og sitter i Familie- og kulturkomiteen. Har tidligere vært ordfører i Moss. Bakgrunn fra forsvaret hvor han blant annet var sjef for Tillitsvalgtordningen.

Kristin Clemet, daglig leder i tankesmien Civita

Tidligere stortingsrepresentant for Høyre. Har vært både arbeids- og administrasjonsminister og utdannings- og forskningsminister. Har bakgrunn som viseadministrerende direktør i NHO og har sittet som styreleder i Plan Norge og Forskningsparken i Oslo.

Heikki Eidsvoll Holmås, styreleder i Frivillighet Norge

Tidligere utviklingsminister og stortingspolitiker (SV). Jobber til daglig med fornybar energi i Mulitconsult. Sitter også i styret til Elbilforeningen og er styreleder for Plan Norge.

Trine Skei Grande, kultur- og likestillingsminister (V)

Leder i Venstre og fast innvalgt på Stortinget fra Oslo siden 2005. Har tidligere vært byråd for kultur og utdanning og generalsekretær i Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner. Ministeren vil dele ut den nasjonale Frivillighetsprisen.

Kveldens konferansier er Solveig Kloppen, skuespiller og programleder

Har vært programleder for et knippe programmer inkludert Det jeg ikke fikk sagt, En kveld hos Kloppen, Norske Talenter, Idol, Ønskedrømmen og Mandagsklubben. Har vunnet flere Gullruten-priser. Har ledet både Spellemannprisen og Amandaprisen.

Kveldens underholdning blir blant annet fra Drøbak Trommedamer og DJ Skolen (prosjektsamarbeid mellom Oh Mama! Crew og Oslo Røde Kors).

Påmelding her.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring