Hopp til hovedinnholdet

Generalsekretærfrokost: kapitalforvaltning i frivillig sektor

Nærbilde av to hender som holder en tablet som viser en aksjekurve
FOTO: Pickit Stock

Det blir stadig viktigere for forutsigbarheten i frivillige organisasjoner å ha egne midler til å sikre drift og kontinuitet. Men hvor går balansen mellom penger til formål og penger på bok? Lær mer om å forvalte kapital i frivillig sektor.

Generalsekretærfrokost er et arrangement som ønsker å legge til rette for at ledere i Frivillighet Norges medlemsorganisasjoner skal kunne møtes, få faglig påfyll og mingle. Det foregår derfor kun fysisk. Lederen har også anledning til å ha med seg en fagrådgiver. Arrangementet er gratis og det serveres lett frokost, kaffe og te.

Program

08.00 - 08.30: Frokost og mingling

08.30 - 08.40: Velkommen, Stian Slotterøy Johnsen, generalsekretær i Frivillighet Norge

08.40 - 09.00: Kapitalforvaltning i frivillig sektor, Chris Hauge, partner og Eirik Ek Hagen, senior formuesrådgiver i Söderberg & Partners formuesrådgivning

Vi får en innføring i ulike tilnærminger til bærekraftig investeringer og lærer mer om restriksjoner i forvaltningen og hvilke fordeler og utfordringer dette medfører for frivillig sektor.

09:00 - 09.45: Sofasamtale
Hvorfor blir forvaltningen av egenkapital stadig viktigere i frivillig sektor? Hvilke valg må man ta internt i organisasjonen? Er det ting vi, som frivillige organisasjoner, må tenke ekstra mye på før vi plasserer midlene våre kontra andre aktører? Hvor går balansen mellom penger til sak og formål og penger på bok? Dette er noen av spørsmålene vi vil diskutere. I samtalen vil det delta organisasjoner som er helt i startgropa med tanke på kapitalforvaltning, og organisasjoner som allerede arbeider etter etablerte strategier.

  • Kjersti Tubaas, Generalsekretær i Norges Musikkorps Forbund
  • Martin Gustavsen, Økonomi- og administrasjonsansvarlig i NRK TV-aksjonen
  • Stine Schultz Heireng, Generalsekretær i Norges Speiderforbund
  • Bjarne Dæhli, Generalsekretær i Norsk Musikkråd
  • Stian Slotterøy Johnsen, Generalsekretær i Frivillighet Norge leder samtalen

Programmet avsluttes 09.50.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring