Hopp til hovedinnholdet

Rundebordskonferanse: Strategi og organisasjonskultur for større mangfold

Bilde med logo og navn på arrangementet

Frivillige organisasjoner ønsker å øke mangfoldet i sin organisasjon. Dette handler om verdier og om å utvikle organisasjonen til å møte dagens samfunn og fremtiden. Velkommen til fagdag og rundebordskonferanse i Inkludering på topp.

Gjennom denne konferansen ønsker vi både å inspirere hverandre, dele kunnskap og jobbe sammen om hvordan vi kan jobbe for økt mangfold.

Deler av konferansen kan følges live på facebook her

INNLEDERE

Konferansier er Sahar Azari.

Sahar er avdelingsleder for kommunikasjon og organisasjon i Naturvernforbundet. Hun har tidligere vært organisasjonsrådgiver i Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner og vert leder i NTL Ung. Hun har utdanning i statsvitenskap og organisasjon- og ledelse.

Åpning og mål for dagen

Ida Marie Holmin, assisterende generalsekretær og Nasrin Naimy, rådgiver i Frivillighet Norge innleder om målene for Inkludering på topp og verktøy for økt mangfold.

Inkluderende organisasjonskultur

Ammal Ahmed Haj Mohamed er leder for Norsk Folkehjelp Solidaritetsungdom. Solidaritetsungdommen er en solidarisk antirasistisk organisasjon. For å lykkes med å øke mangfoldet i organisasjonene våre må vi være villige til å endre oss. Hva må vi, som enkeltpersoner og organisasjoner, forstå og snakke om når vi vil utvikle mer inkluderende organisasjonskulturer hos oss?

Ammal har en bachelorgrad i internasjonale relasjoner. Hun har vært aktiv i Solidaritetsungdom siden 2016. Hun jobber som produsent på Sentralen i Oslo og er strategiansvarlig for inkludering og mangfold.

Ansvarliggjøring av hele organisasjonen

Hatem Ben Mansour er prosjektleder for implementering av antirasistisk handlingsplan i Kirkens bymisjon. Han deler erfaringer fra deres arbeid med å utvikle og gjennomføre tiltak for å øke mangfoldet i organisasjonen og arbeide mot diskriminering og rasisme. Han deler også erfaringer fra andre organisasjoner han er engasjert i.

Hatem er jurist. Han har tidligere blant annet jobbet i UDI. Han sitter også som nestleder i Transcultural Arts Productions og jobber med Bli med i Skeid, et prosjekt om inkludering i fotballklubben Skeid.

Hva skal til for å komme lenger i min organisasjon?

Sahar Hassani er daglig leder i Agenda X, Antirasistisk Senters ungdomsavdeling. Hun skal fortelle om deres arbeid med organisasjonsutvikling som har skapt reelle endringer i organisasjonen. Hvordan startet prosessen fra ønske om mer mangfold, til handling og til slutt resultater. Sahar deler hva som måtte være på plass for å starte arbeidet med å få større mangfold i ledergruppen og i ansattgruppen.

Sahar er utdannet pedagog, med master i Comparative and International Education fra Universitetet i Oslo. Hun har spesialisering innen organisasjon og ledelse, kritisk pedagogikk og utdanningspolitikk.

Arbeidsverksted

Hver innledning følges av oppgaveløsning der deltakerne diskuterer og jobbe med oppgaver. Målet med dagen er å lytte, snakke og jobbe sammen for å komme videre fra å si seg enig i at inkludering er viktig til å finne løsninger for hvordan oppnå det.

Målgruppe for samlingen

Samlingen retter seg særlig mot ledelsen, tillitsvalgte og ansatte i større og mindre frivillige organisasjoner.

Praktisk

Samlingen foregår fysisk på Vega Scene i Oslo, Hausmanns gate 28, Oslo.
23. November. 09.30-14.00. Det er frokost og registrering fra kl. 09.30-10.00.

Deler av konferansen streames. Det er gratis å delta, men påmelding er nødvendig.

Om Inkludering på topp

Gjennom programmet Inkludering på topp setter vi fokus på å øke det etniske mangfoldet i ledelsen og blant ansatte og tillitsvalgte.

Inkludering på topp har som mål

  • å identifisere og peke på utfordringene vi ser i frivillig sektor
  • å jobbe med å finne og dele løsninger og verktøy for hvordan frivillige organisasjoner kan øke mangfoldet i ledelsen og blant ansatte og tillitsvalgte.

Her finner du resultater fra arbeidet med Inkludering på topp.

Kontaktperson

Bilde av Ida Marie Holmin
Ida Marie Holmin
Assisterende generalsekretær
21 56 76 58
ida@frivillighetnorge.no

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring