Hopp til hovedinnholdet

Temakurs og workshop - Hvordan former vi organisasjonen med digitale verktøy?

Du jobber eller har verv i en organisasjon.
Bilde av hender over et tastatur
Open source-bilde.

Ønsker du å få en større bevissthet rundt hvordan du i organisasjonslivet kan gjøre mer effektiv bruk av digitale verktøy? Da er dette kurset noe for deg.

Hva får du ut av dagen?

Dette temakurset er tilpasset deg som har ansvar for å bygge og drive en medlemsorganisasjon, enten nasjonalt eller lokalt.

Du skal sitte igjen med:

  • En kartlegging av hvordan digitale verktøy former organisasjonen din, og påvirker opplevelsen av å være medlem hos dere

  • Erfaringer og kunnskap fra andre organisasjoner: Hvilke verktøy bruker de? Hva har fungert, og hva har ikke fungert?

  • Idéer til verktøy dere kunne ta i bruk for å bygge organisasjonen

Pris

For medlemsorganisasjoner i Frivillighet Norge:

  • 2500 inkl mva per deltaker

For ikke-medlemmer:

  • 5000 inkl mva per deltaker

Agenda for dagen

Dørene åpner 09:00. Vi starter programmet 9:30, og er ferdig til 15:30.

Kl. 12:00 blir det servert en enkel lunsj.

Bakgrunn

I hundrevis av år har frivilligheten utviklet analoge verktøy for å bygge sunne medlemsorganisasjoner: Vedtekter. Medlemmer. Lokallag. Årsmøter. Landsmøter. Sentralstyret. Sekretariatet. Navnene er ulike, men de fleste organisasjoner har gjenkjennelige strukturer.

Så kom digitaliseringen, og vi har fått en bølge nye verktøy: Medlemssystemer. Internforum og facebook-grupper. Chat, enten det er Messenger, Discord eller Teams. Prosjektstyringsverktøy. Skreddersydde apper for aktivister og landsmøter.

Disse verktøyene påvirker også organisasjonen. De legger rammene for hvordan medlemmene tas i mot, hvordan organisasjonen snakker sammen, og hvordan dere organiserer arbeidet lokalt og sentralt.

I det store har de digitale verktøyene styrket oss, men årene har vist at de ikke bare er til glede: Algoritmer som fremhever splittende innhold river i stykker den interne debatten, knotete medlemssystemer gjør at nye medlemmer ikke blir kontaktet, invitasjoner til arrangementer drukner i milelange Facebook-feeder og e-poster som ikke leses.

Denne fagdagen er en mulighet til å bygge oversikten du trenger for å ta bevisste valg om hvilke digitale verktøy dere bruker, og hvordan dere ønsker at de skal forme organisasjonen. Vi kommer ikke i mål med alle de store spørsmålene på én dag, men vi får startet på arbeidet.

Hvem er fagdagen for?

Du har ansvar for å bygge og drive en medlemsorganisasjon, enten nasjonalt eller lokalt.

Du er nysgjerrig på hvordan digitale verktøy hjelper og hindrer utviklingen av en god intern kultur hos medlemmene og de frivillige.

Du vil dele erfaringer dere har, og lære av andres erfaringer.

For å få mest ut av opplegget bør du ha en viss oversikt over arbeidsflyten rundt det frivillige arbeidet i organisasjonen. Hva skjer når noen melder seg inn? Hvilke rutiner har dere for å aktivisere medlemmer? Hvilke verktøy bruker dere til å arrangere årsmøter eller landsmøter? Hvordan foregår internkommunikasjonen?

Du trenger ikke forberede deg, eller ha alle svarene klare. Det viktige er at du kommer med et åpent sinn, og er klar til å tenke høyt sammen med andre organisasjoner om hvordan verktøyene vi bruker former organisasjonen.

Hvem holder fagdagen?

Daniel Jackson er 37 år og driver foretaket Digital Frivillighet, hvor han gir faglige råd, holder kurs, og lager skreddersydde digitale løsninger for frivillige organisasjoner.

Han har lang organisasjonserfaring, og har blitt valgt til ulike lederverv i en bredde av organisasjoner både nasjonalt og lokalt siden 2003.

Faglig er han tjenestedesigner, programmerer, og prosjektleder. I 2015 hyret vi i Frivillighet Norge ham inn som prosjektleder for å starte Frivillig.no, og siden da har vi brukt ham til alle slags små og store ting.

Du kan lese mer om Daniel på hans nettside https://digitalfrivillighet.no/om_meg

Kontaktperson

Bilde av Kai Andre Sunde
Kai Andre Sunde
Rådgiver
kai@frivillighetnorge.no

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring