Hopp til hovedinnholdet

Hva gjør valgkomiteen?

Illustrasjon som viser puslespillbiter med personer som skal gjøre en innsats for organisasjonen
Valgkomiteen gjør en viktig jobb med å finne de som skal lede organisasjonen fremover

Sitter du i en valgkomite? Da har du en viktig oppgave i organisasjon med å finne de som skal lede og utvikle organisasjonen. Valgkomiteens arbeid har stor betydning både for å få kontinuitet, fornyelse og mangfold i styret.


Utover våren er mange valgkomiteer er i sving fram mot årsmøter i sine frivillige organisasjoner. Nå kan du bli med på et digitalt temamøte og erfaringsutveksling om valgkomiteens arbeid.


Lenke til møtet i Zoom

https://zoom.us/j/93264746296?pwd=eTlGdlg3ZzA0NkpxaXFDV25WNUkxdz09

Meeting ID: 932 6474 6296
Passcode: 713706


Program

Velkommen og innledning ved Ida Marie Holmin, assisterende generalsekretær og leder for Frivillighet Norges inkluderingsprosjekt.

Innlegg om valgkomiteens arbeid ved Per Anders Torvik Langerød

Per Anders har erfaring fra styrearbeid og arbeid i valgkomiteen i flere frivillige organisasjoner, og i lokalpolitikken. Han vil snakke om valgkomiteens rolle og betydning for organisasjonen, og om valgkomiteens oppgaver. Han deler sine råd og erfaringer om hvordan valgkomiteen kan lykkes i sitt arbeide.

Per Anders er statsviter. Han har blant annet jobbet i Norsk Studentunion, Røde kors og nå i Oslo Arbeiderparti. Han sitter også som bystyrerepresentant (A) i Oslo kommune.

Innlegg fra Den Norske Turistforeningen ved Martin Sletten

Martin sitter i valgkomiteen til DNT og skal dele sine erfaring fra arbeidet i DNTs valgkomite. Han har flere års erfaring med rekruttering til toppledelse og styrerom, i dag som Senior Manager i Assessit.

DNT har de siste årene gjort et stort arbeid med å videreutviklet sin organisasjonsstrategi, blant annet hvordan valgkomiteen skal jobbe hos dem.

Erfaringsutveksling og innlegg fra organisasjoner.

Målgruppe

Vi inviterer spesielt deg som sitter i en valgkomite, både deg som er ny i et verv i en valgkomite og deg som har erfaring du ønsker å dele.

Praktisk

Det er gratis å delta på dette temamøtet, men påmelding er nødvendig. Du får tilsendt lenke til møtet på Zoom på formiddagen 7.2.

Forbered deg til møtet med å tenke på om du har noen spørsmål og erfaringer du ønsker å dele i erfaringsutvekslingen. Send gjerne inn spørsmål til Ida Marie Holmin på forhånd.


Flere ressurser

Kontaktperson

Bilde av Ida Marie Holmin
Ida Marie Holmin
Assisterende generalsekretær
21 56 76 58
ida@frivillighetnorge.no

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring