Hopp til hovedinnholdet

Grunnkurs: Organisasjonsdrift

Bilde av kursdeltakere.
Foto: Frivillighet Norge

Ønsker du å lære hvordan du skal drifte organisasjonen på en god og ryddig måte? Meld deg på vårt åpne og gratis kurs i organisasjonsdrift!

Har du tenkt til å starte en organisasjon eller er du allerede aktiv i et liten organisasjon eller lokallag?

Det fleste som driver frivillig arbeid er ikke så opptatt av vedtekter og registrering i Brønnøysundregistrene, men det blir bare viktigere å ha også dette på stell. Å ha gode dokumenter som beskriver driften av organisasjonen er viktig i rekruttering av nye styremedlemmer og når det er uenighet om hvordan utfordringer skal løses.

Ønsker du å lære hvordan du skal drifte organisasjonen på en god og ryddig måte? Meld deg på vårt åpne og gratis kurs i organisasjonsdrift!
Hva skal vi lære i kurset?

  • Det viktigste å ha på plass er gode vedtekter som beskriver hva organisasjonen er, hvilke rettigheter og plikter årsmøtet, medlemmene og styret har. Uavhengig av om dere allerede har vedtekter eller ikke vil dette være en nyttig del av kurset.
  • For å registrere en organisasjon må dere også ha et stiftelsesdokument og årsmøteprotokoll som minst viser hvem som er valgt som styremedlemmer. Dette vil være mest nyttig for organisasjoner som ikke er registrert i Frivillighetsregisteret, men også for andre som ikke var med på den prosessen.
  • For å drive organisasjonen bør dere også ha en styreinstruks som beskriver hvordan arbeidet i styret skal organiseres, hvilke oppgaver som skal delegeres til andre og hvilke frister som gjelder. Blant annet krav til innkalling, styreprotokoll, samarbeidsavtaler og lignende. Denne delen vil være nyttig for alle som driver en organisasjon eller ønsker å starte opp.

Det blir rom til å stille spørsmål og dele egne erfaringer knyttet til utfordringer dere møter på i egen organisasjon.

Det blir servert lett mat og drikke før kursstart.

Arrangør: Frivillighet Norge
Sted: Øvre Slottsgate 2b, Oslo sentrum
Dato: Onsdag 1. mars.
Tid: kl. 17:00-20:00.
Målgruppe: Kurset passer best for deg som er aktiv i en liten og/eller nystartet organisasjon, eller i et lokallag. Har faglig innhold på et grunnleggende nivå og er ikke ment for viderekomne
Pris: Gratis. Påmelding er nødvendig.

Spørsmål? Send e-post til sirir@frivillighetnorge.no

Er du en minoritetsorganisasjon? Husk å melde deg på nyhetsbrev for minoritetsorganisasjoner nederst i skjema. Der deler vi mye relevant informasjon om tilskuddsordninger og andre ressurser som kan være nyttig for din organisasjon!

Med forbehold om mindre endringer.

Personvern
Ved å melde meg på dette eventet samtykker jeg til at informasjon om mitt navn, organisasjon, stilling/verv distribueres til alle medarrangører, foredragsholdere/innledere på arrangementet. All informasjon i skjema lagres av Frivillighet Norge til oppfølging etter arrangementet er sendt ut og slettes så fra våre registre. Jeg er også inneforstått med at det kan tas opptak av arrangementet i hensikt å skrive referater. Dersom opptaket skal publiseres vil det være etter samtykke lenger ned i dette skjema.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring