Frivillighet Norge på Arendalsuka 2016

Frivillighet Norge på Arendalsuka 2016

Under Arendalsuka i år hadde Frivillighet Norge samtaler med blant annet Erna Solberg, Sylvi Listhaug, Jonas Gahr Støre og Linda Hofstad Helleland.

Publisert   | Sist oppdatert 

– Som hele frivillighetens samarbeidsforum er det viktig at Frivillighet Norge sørger for at frivilligheten får den plassen den fortjener på Arendalsuka, sier generalsekretær i Frivillighet Norge, Stian Slotterøy Johnsen. 

Frivillighet Norge har lånt ut standen sin til Caritas, Sex og Politikk, Reform – ressurssenter for menn, Kirkens sos, Norges Musikkorps Forbund, Foreningen for søvnsykdommer, Home-Start Familiekontakten, Humanistforbundet og Norsk Bridgeforbund. 

– Frivillighet Norge ønsker å vise frem hele bredden av frivillig sektor. Mange organisasjoner har ikke kapasitet til å bemanne en stand hele uka. Derfor har vi valgt å la medlemsorganisasjoner bruke Frivillighet Norge-standen sammen med oss, fortsetter Johnsen.

Frivillighet Norge på Arendalsuka 2016Frivillighet Norge på Arendalsuka 2016

Turer med toppolitikere

Frivillighet Norge har gått frivillighetspolitiske turer med en rekke toppolitikere, blant annet Erna Solberg, Sylvi Listhaug og Jonas Gahr Støre.

– Vi er glade for at politikerne prioriterer frivilligheten og har tatt seg tid til å møte oss. På turene har vi utfordret politikerne på hvordan vi kan få flere kommuner til å vedta en kommunal frivillighetspolitikk og hvordan vi kan forenkle samhandlingen mellom det offentlige og frivillig sektor, sier Johnsen.

– Vi har også fortalt om arbeidet med å rekruttere nye frivillige til organisasjonene gjennom frivillig.no.

Turene er både et hyggelig avbrekk fra det formelle programmet og en mulighet for å ta opp konkrete tema.

– Statsminister Erna Solberg ga uttrykk for at hun er åpen for en tettere dialog mellom regjeringen, frivilligheten og kommunene om frivillighetspolitikken i framtida. Det er vi veldig fornøyde med, sier Johnsen.

Frivillighet Norge på Arendalsuka 2016Frivillighet Norge på Arendalsuka 2016

Møteplass folkehelse og frivillighetsfest

Frivillighet Norge arrangerte også Møteplass Folkehelse i samarbeid med Helse- og omsorgsdepartementet hvor statssekretær Lisbeth Normann var blant innlederne. I samarbeid med Norsk Tipping arrangerte Frivillighet Norge frivillighetsfest hvor blant annet Bertine Zetlitz opptrådte og kulturministeren holdt innlegg.

Frivillighet Norges stand var bemannet av frivillige som er masterstudenter i folkehelsevitenskap ved Universitetet i Agder.

– De frivillige bidro med stort engasjement og godt humør, og var avgjørende for at vi kunne bemanne standen kontinuerlig. En stor takk til dem, avslutter Stian Slotterøy Johnsen.

Frivillighet Norge på Arendalsuka 2016Frivillighet Norge på Arendalsuka 2016

Dersom medlemsorganisasjonene har innspill til gjennomføringen av neste års Arendalsuke kan de ta kontakt med politisk seniorrådgiver Lise Corwin, lise@frivillighetnorge.no.