Hopp til hovedinnholdet

Åpner opp Norge og forlenger støtteordninger for frivilligheten

Publisert:
Oppdatert:
Mange hender som holder i en stor ring
Foto: Hedvig Kolboholen, Frivillighet Norge

Regjeringen presenterte i dag at Norge gjenåpnes og restriksjonene bortfaller lørdag 25. september kl. 16. Samtidig forlenges tilskuddsordningen for idrett og frivillighet ut året.

  • Endelig! Det har vært en utfordrende tid for frivillige lag og foreninger over hele landet. Nå håper vi at oppturen starter for alle frivillige og at enda flere finner sitt fellesskap i frivilligheten, sier generalsekretær i Frivillighet Norge, Stian Slotterøy Johnsen.

Forlenger tilskuddsordning

Kultur- og likestillingsminister Abid Q. Raja har gått ut med at stimuleringsordningen forlenges ut året. Det har Frivillighet Norge jobbet for og er glade for at det nå kommer på plass.

  • Dette gir en viktig forutsigbarhet. Nå vet organisasjonene at de kan få støtte dersom det kommer lokale smitteutbrudd som påvirker den planlagte aktiviteten, sier Slotterøy Johnsen.

Frivillighet Norge arrangerer et infomøte om tilskudd i forbindelse med arrangement eller aktiviteter grunnet covid-19-restriksjoner mandag 27. september.

Bli med i frivilligheten

At enmetersregelen og andre restriksjoner oppheves gir muligheten til å øke aktiviteten i de frivillige organisasjonene. Frivillighet Norge håper de som har hatt en «frivillighetspause» under pandemien nå vil bli med igjen.

  • Til neste år er det frivillighetens år. Jeg håper alle vil være med å feire hele Norges viktigste lagarbeid. Vi har vist hva vi får til sammen når krisen er her, nå er det på tide å feire fellesskapet, avslutter Slotterøy Johnsen.

Her kan du lese mer om Frivillighetens år.

Her kan du finne frivillige organisasjoner som trenger flere frivillige.

Her kan du finne fritidsaktiviteter til barn og unge der du bor.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring