Hopp til hovedinnholdet

Øker strømstøtten til frivillige organisasjoner

Publisert:
Oppdatert:
bilde av smilende mann med briller.  utendørs med hav i bakgrunnen.
Generalsekretær i Frivillighet Norge, Stian Slotterøy Johnsen. Foto: Birgitte Heneide/Frivillighet Norge

Stortinget har behandlet forslaget fra regjeringen om å øke strømstøtten til frivillige organisasjoner. Forslaget om å øke støtten fra 80 til 90 prosent av gjennomsnittlig strømpris over 70 øre per kWt i perioden oktober–desember 2022 fikk flertall.

Vi har hele tiden vært tydelige på at frivilligheten må ha samme nivå på støtten som husholdninger, det er bra at dette nå kommer på plass, sier generalsekretær i Frivillighet Norge Stian Slotterøy Johnsen.

Frivillighet Norge har i tillegg bedt om at flere energiformer innlemmes i ordningen. Dette ble ikke innlemmet i denne omgang.

Andre forslag som ble fremmet, men ikke fikk flertall var:

KrF: Ideelle organisasjoner og kirker i Den norske kirke inkluderes i støtteordningen for frivilligheten, og samtidig at stønadsgraden i ordningen bedres til 100 pst. kompensasjon for priser over 50 øre per kWt i perioden oktober–desember 2022.

Rødt, MDG og KrF: Stortinget ber regjeringen sørge for at strømstøtteordningen for frivillige organisasjoner endres slik at ordningen kan gi månedlige utbetalinger.

Les hele innstillingen fra finanskomiteen her.

Åpent for å søke støtte i perioden juli-september

Lotteri- og stiftelsestilsynet har åpnet for søknader for perioden juli til september.

Støtten beregnes basert på dokumentert strømforbruk. Mottakere får dekket 80 prosent av prisforskjellen mellom 70 øre per kWt og den månedlige gjennomsnittsprisen. Søknader behandles fortløpende.

Søknadsfrist

Lotteri- og stiftelsestilsynet

16. november klokken 13:00.

Les mer

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring