Hopp til hovedinnholdet

Øker strømstøtten til frivillige organisasjoner

Publisert:
Oppdatert:
bilde av smilende mann med briller.  utendørs med hav i bakgrunnen.
Generalsekretær i Frivillighet Norge, Stian Slotterøy Johnsen. Foto: Birgitte Heneide/Frivillighet Norge

Stortinget har behandlet forslaget fra regjeringen om å øke strømstøtten til frivillige organisasjoner. Forslaget om å øke støtten fra 80 til 90 prosent av gjennomsnittlig strømpris over 70 øre per kWt i perioden oktober–desember 2022 fikk flertall.

Vi har hele tiden vært tydelige på at frivilligheten må ha samme nivå på støtten som husholdninger, det er bra at dette nå kommer på plass, sier generalsekretær i Frivillighet Norge Stian Slotterøy Johnsen.

Frivillighet Norge har i tillegg bedt om at flere energiformer innlemmes i ordningen. Dette ble ikke innlemmet i denne omgang.

Andre forslag som ble fremmet, men ikke fikk flertall var:

KrF: Ideelle organisasjoner og kirker i Den norske kirke inkluderes i støtteordningen for frivilligheten, og samtidig at stønadsgraden i ordningen bedres til 100 pst. kompensasjon for priser over 50 øre per kWt i perioden oktober–desember 2022.

Rødt, MDG og KrF: Stortinget ber regjeringen sørge for at strømstøtteordningen for frivillige organisasjoner endres slik at ordningen kan gi månedlige utbetalinger.

Les hele innstillingen fra finanskomiteen her.

Åpent for å søke støtte i perioden juli-september

Lotteri- og stiftelsestilsynet har åpnet for søknader for perioden juli til september.

Støtten beregnes basert på dokumentert strømforbruk. Mottakere får dekket 80 prosent av prisforskjellen mellom 70 øre per kWt og den månedlige gjennomsnittsprisen. Søknader behandles fortløpende.

Søknadsfrist

Lotteri- og stiftelsestilsynet

16. november klokken 13:00.

Les mer

Les også

Statsråd Trettebergstsuen mottar en pose bamsemums fra Slotterøy Johnsen foran slottet.

Seier for frivilligheten: Full momskompensasjon i 2022

Regjeringen øker potten for momskompensasjon til frivillige organisasjoner med 154 millioner kroner for 2022. Det gir full momskompensasjon for 2022.

Publisert | Pressemeldinger
Oppdatert:

Bilde av mann med briller med bybilde i bakgrunn.

Forventer statsbudsjett uten kutt

Om regjeringen ikke fullfinansierer momskompensasjonen og kutter til frivilligheten, er det et løftebrudd til frivilligheten i en krevende periode, mener Frivil...

Publisert | Pressemeldinger
Oppdatert:

Strømstøtte: hva er foreslått i Stortinget?

Mandag 19. september diskuterte Stortinget kraftsituasjonen og med det ulike forslag knyttet til strømstøtteordningene. Regjeringen varslet allerede fredagen fø...

Publisert
Oppdatert:

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring