Hopp til hovedinnholdet

Inkludering og mangfold i arbeidsliv og fritid

Publisert:
Oppdatert:
Lagbilde med ulike representanter fra frivilligheten.
Lagbilde med ulike representanter fra frivilligheten.

Den 20. januar 2022 inviterte Frivillighetens År 2022, Norges Skiforbund, Unge funksjonshemmede, Fagforbundet og Scandic til et digitalt næringslivsseminar om inkludering og mangfold i arbeidsliv og fritid under World Para Snowsports 2022.

Frivillighet Norge oppfordrer næringslivet til å bidra til økt deltakelse i frivillige organisasjoner, lag og foreninger i Frivillighetens år 2022.

Den 20 januar 2022 inviterte Frivillighetens År 2022, Norges Skiforbund, Unge funksjonshemmede, Fagforbundet og Scandic til et digitalt næringslivsseminar om inkludering og mangfold i arbeidsliv og fritid under World Para Snowsports 2022.

Tema var hvordan vi kan rekruttere hele mangfoldet i samfunnet til å delta i næringslivet, og bidra til å løfte verdien av frivillighet og samarbeid med næringslivet.

– Se mennesket og kompetansen! Det er til samfunnets beste at vi utnytter kompetansen som finne,. Det er ikke vanskelig å tilrettelegge for et større mangfold i arbeidslivet og i frivilligheten, sa Siri Espe i Unge funksjonshemmede på Næringslivseminaret.

Les mer her.

Les om Norges Idrettsforbund nylig lanserte parastrategi her.

Hun presenterte 5 tips for inkludering i arbeidslivet

  1. Kartlegg virksomhetens behov – er det mulighet for deltid eller tilrettelagt arbeidstid/sted
  2. Gjør det tydeligere at dere er en inkluderende arbeidsgiver
  3. Kartlegg tilgjengelighet og miljø på kontoret
  4. Se hva andre virksomheter har gjort
  5. Ta samfunnsansvar og ikke overse kompetanse

Flere kan få bli med i Frivillighetens år 2022

I 2022 skal vi feire frivilligheten i Norge med en rekke spennende initiativ og arrangementer under «Frivillighetens år 2022». https://frivillighetensar.no/

Etter år med pandemi ser vi klare tegn på at flere grupper i befolkningen, og særlig de unge, eldre og flerkulturelle har behov for å finne fellesskap og delta sammen med andre. Deltakelse i frivillige organisasjoner er god folkehelse og mulig for de aller fleste. Og sammen kan vi legge til rette for alt flere nye kan bli med.

Vi oppfordrer næringslivet til å være en god støttespiller og sette flomlyset på de frivillige organisasjonene og fellesskapene de representerer.

Økt deltakelse er et mål gjennom dette markeringsåret og vi håper at flere vil benytte året til å snakke mer om frivillig innsats og verdien av frivillige lag og foreninger.

Hvordan kan dere bidra til at flere kan få bli med?

  • Alle kan bli bedre på tilrettelegging. Bidra til at flere organisasjoner har mulighet til å inkludere personer i fare for utenforskap og ensomhet. Unge Funksjonshemmede har utviklet prosjektet Barrierefri fritid med en inkluderingsveileder
  • Vis frem muligheten for å bidra. Del et aktuelt søk fra Frivillig.no, slik at flere kan finne organisasjoner og oppgaver de kan bidra med. Å gjøre noe for andre gjør noe med deg, så bli med å gjør frivillig innsats.
  • Fortell både lag og foreninger, barnefamilier, ungdom og offentlige ansatte om Ungfritid.no, hvor fritidsaktiviteter for barn og unge kan publiseres helt gratis.
  • Støtt tiltak som bidrar til å barn og unge i fare for utenforskap kommer i kontakt med frivillige lag og foreninger. Har dere egne ordninger og bidrag til barn og unge kan disse publiseres gratis på Støtte.ungfritid.no
  • Send ut informasjon til dine medarbeidere, kunder eller samarbeidspartnere, i nyhetsbrev og poster på sosiale medier.

Kanskje kan tiltaket #sammenpåtur i mai 2022 eller sykkelturen fra Nordkapp til Lindesnes være en anledning hvor dere kan samarbeide med frivillige lag og foreninger? Det skjer mye rundt i landet, og en del ser du her i kalenderen.

Ta gjerne direkte kontakt med kommunikasjonsrådgiver birgitteh@frivillighetnorge.no for innhold til kommunikasjonstiltak og innhold til sosiale medier.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring