Hopp til hovedinnholdet

Abid Raja er ny kultur- og likestillingsminister

Publisert:
Oppdatert:
Stian Slotterøy Johnsen overrekker blomster til Abid Raja på slottsplassen

I dag ble det klart at Venstres Abid Raja er ny kultur- og likestillingsminister, og dermed også ansvarlig for den statlige frivillighetspolitikken. Frivillighet Norge ønsker Raja velkommen og ser frem til et godt samarbeid fremover.

«Vi gleder oss og håper å kunne gi tydelige utfordringer og være en konstruktiv samarbeidsparter fremover»

Stian Slotterøy Johnsen
Generalsekretær i Frivillighet Norge

Det er mange spennende saker som ligger på den nye kulturministerens bord. Vi gleder oss og håper å kunne gi tydelige utfordringer og være en konstruktiv samarbeidsparter fremover, sier generalsekretær Stian Slotterøy Johnsen.

Tre utfordringer

Frivillighet Norge mener det er spesielt tre utfordringer regjeringen må ta tak i fremover.

Full og rettighetsfestet momskompensasjon

Selv om momskompensasjonen har økt de siste årene, er det fortsatt en del igjen før en er kvitt skatt på dugnad. Det er viktig at organisasjonene har forutsigbare og gode rammevilkår og det viktigste regjeringen kan gjøre er å innfri det felles kravet om at organisasjonene får tilbake alle sine utgifter til moms, og at dette rettighetsfestet slik at det blir penger de kan regne med.

Forenklingsreform

Regjeringen har sagt at de skal gjennomføre en fornklingsreform for frivilligheten. Vi er opptatt av at det skal være enklere å starte og drive en frivillig organisasjon og har store forventinger til forenklingsreformen. Frivillighet Norge jobber for at mest mulig tid skal gå til organisasjoners kjernevirksomhet og aktiviteter, og minst mulig til administrasjon og rapportering. Forenkling er et viktig verktøy i denne jobben.

Inkludering

Veldig mange i Norge er frivillige og dette skaper fellesskap som er viktige for enkeltmennesket og for samfunnet vårt. Når så mange er med, kan det være ekstra utfordrende for de som står utenfor. Vi er opptatt av at frivilligheten skal være åpen for alle. Det jobber vi med i egne organisasjoner, og her håper vi på godt samspill med regjeringen fremover.

Frivillighet Norge ser frem til å samarbeide med nye og gamle statsråder for å skape større rom for frivilligheten.

Stian Slotterøy Johnsen overrekker blomster til Abid Raja på slottsplassen skjermbilde NRK
Frivillighet Norge var tilstede på slottsplassen for å gratulere den nye kulturministeren og takke for samarbeidet med Trine Skei Grande (Skjermbilde NRK)

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring