Hopp til hovedinnholdet

Arendalsuka 2020 avlyses

Publisert:
Oppdatert:
Stian Slotterøy Johnsen og Kristin Ørmen Johsen går blant mange mennesker og båter på kaia i Arendal
Generalsekretær Stian Slotterøy Johnsen i Frivillighet Norge og leder av Stortingets kulturkomite, Kristin Ørmen Johnsen (H), på Arendalsuka 2019. Foto: Birgitte Heneide/Frivillighet Norge

Denne uka ble det klart at Norges største demokratifestival avlyses.

Det var lederen av Arendalsukas råd og ordfører i Arendal, Robert Cornels Nordli, som kunngjorde nyheten torsdag formiddag på Arendalsukas nettsider.

– Vi er veldig lei oss for de ulempene avlysningen får for arrangører, deltakere og samarbeidspartnere, og ikke minst for de konsekvenser det får for Arendal by og næringsliv. Arendalsuka er viktig for næringslivet i sentrum, sier han.

Fortsatt partilederdebatt og tillitsundersøkelse

– Det var ingen forsvarlig vei utenom en avlysning. Vi i Hovedprogramkomiteen er stolte av programmet som var lagt, men ser nå frem til å jobbe mot neste år. I en forvirrende tid er Arendalsuka en viktigere demokratisk møteplass enn noen gang, sier leder for Arendalsukas hovedprogramkomite, Harald Stanghelle.

Han forteller imidlertid at partilederdebatten fortsatt vil sendes fra Arendal i august i samarbeid med NRK. Også tillitsundersøkelsen, som i flere år har målt befolkningens tillit til folkevalgte, frivilligheten, mediene og andre sentrale samfunnsinstitusjoner, vil bli gjennomført, og resultatene vil bli presentert og diskutert i august.

Jobber med digital løsning for frivilligheten

Frivillighet Norge ser nå på muligheten for å gjennomføre en digital samling for frivilligheten som ivaretar noe av den verdien Arendalsuka representerer..

– Vi vet at Arendalsuka betyr mye for de frivillige organisasjonene som demokratisk møteplass og arena for debatt og styrking av nettverk og kunnskap, og vi syns det er trist at den blir avlyst, selv om vi selvfølgelig har full forståelse for det. Til høsten vil frivilligheten ha behov for å samles og planlegge hvordan de kan bidra til gjenoppbyggingen av landet etter krisen. Vi vil nå se på hvordan vi kan tilby informasjon og inspirasjon til frivilligheten digitalt, sier generalsekretær Stian Slotterøy Johnsen i Frivillighet Norge.

Mer informasjon kommer på denne nettsida.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring