Hopp til hovedinnholdet

Ber frivillige organisasjoner følge med etter svindelforsøk

Publisert:
Oppdatert:
Hender som holder vaffel pakket inn i avispapir
Foto: Hedvig Kolboholen, Frivillighet Norge

En pressemelding fra politiet i Nordland forteller at tre personer er pågrepet for svindel mot lag og foreninger over hele Norge. Frivilighet Norges generalsekretær, Stian Slotterøy Johnsen, ber alle lag og foreninger være ekstra påpasselig og sjekke avsender nøye når det kommer pengekrav til organisasjonen.

– Det er mange dugnadstimer som ligger bak pengene frivillige lag og foreninger har til sine aktiviteter og det er veldig alvorlig dersom disse pengene blir stjålet. Vi håper at politiet nå har tatt de ansvarlige, men organisasjonene bør følge nøye med for å sikre at de ikke blir rammet av svindel, sier Slotterøy Johnsen.

Tidligere i sommer skrev NRK om et skolekorps som er blitt svindlet for sine dugnadspenger. Frivillighet Norge frykter at flere er rammet av svindelforsøk. Organisasjonen har selv også mottatt liknende henvendelser.

Dette er et problem som rammer hele frivilligheten og får selvfølgelig store konsekvenser, spesielt for mindre lag som kanskje kan miste hele det økonomiske grunnlaget for sine aktiviteter. Vi oppfordrer til å lage gode rutiner for utbetalinger og anmelde dersom en blir utsatt for svindelforsøk, avslutter Slotterøy Johnsen.

Frivillighet Norges verktøy for økonomi, inntekt og forsikring.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring