Hopp til hovedinnholdet

Ber om innspill til strategi om sivilsamfunnets rolle på integreringsfeltet

Publisert:
Oppdatert:
Foto av kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (Foto: Marte Garmann)
Guri Melby ønsker innspill til strategi for sivilsamfunnets rolle på integreringsfeltet. (Foto: Marte Garmann)

Regjeringen spør oss hvordan frivillige organisasjoner, tros- og livssynssamfunn og andre kan spille en større rolle og få økt oppmerksomhet i arbeidet for mer og bedre integrering. 20. januar lanserte kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby arbeidet med en ny strategi.

Regjeringen jobber med en strategi for å løfte frem sivilsamfunnets rolle på integreringsfeltet. og ønsker innspill til hvordan det kan legges til rette for styrking av det gode arbeidet som gjøres. Et viktig mål med seminaret var å invitere til innspill fra aktørene i sivilsamfunnet om hvordan det kan legges til rette for styrking av det gode arbeidet som gjøres. Statsråden lanserte en nettside for innspill til strategien. Frist for å sende innspill er 26. februar.

Her finner dere departementets side for å sende innspill til strategien om sivilsamfunnets rolle på integreringsfeltet.


Frivillighet Norge deltok på seminaret med et innlegg. Generalsekretær Stian Slotterøy Johnsen trakk frem at et inkluderende samfunn trenger en inkluderende frivillighet. Dette er et viktig utgangspunkt for Frivillighet Norges mangeårige innsats for å øke mangfoldet i frivillig sektor.

– Frivillighet Norge er glad for at regjeringen følger opp sin integreringsstrategi med en egen strategi på sivilsamfunnsområdet. Frivilligheten skaper tilhørighet og er en viktig arena for fellesskap, demokrati, læring og for å bygge nettverk. Jeg håper mange benytter seg av muligheten til å sende innspill sier Slotterøy Johnsen.

Eget innspillsmøte i Frivillighet Norge 9. februar

9. februar kl 08.30-10.00 inviterer Frivillighet Norge til et digitalt innspillsmøte om med to tema: frivillighetens håndtering av koronapandemien og regjeringas invitasjon til å komme med innspill til integreringsstrategien.

Les mer og meld det på innspillsmøtet her.

Kontaktperson

Bilde av Ida Marie Holmin
Ida Marie Holmin
Assisterende generalsekretær
21 56 76 58
ida@frivillighetnorge.no

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring