Hopp til hovedinnholdet

Bli med og markere Frivillighetens dag!

Publisert:
Oppdatert:
Klipp fra frivillighetens dag
Frivillighetens dag er en dag å markere i hele landet og hele frivilligheten

Den 5. desember er FN´s internasjonale dag for frivillighet! Dette er dagen i året der hele frivilligheten markerer, feirer, takker og setter pris på all den frivillige innsatsen som skjer i organisasjoner, lag og foreninger rundt om i landet. I 2022 er det Frivillighetens år og en ekstra grunn til å markere denne dagen.

Bli med å gjøre denne dagen helt spesiell!

Gi en takk i sosiale medier, interne medier og eksterne kanaler og bidra til synlighet i media – det er mange måter å gi frivillige den oppmerksomheten de fortjener. På Frivillighetensdag.no finner du tips til hvordan dagen kan markeres.

Frivillighetens dag markeres hvert år, men dagen er litt ekstra spesiell i år som det er Frivillighetens år. I løpet av de siste månedene har organisasjoner, lag, foreninger, frivilligsentraler og kommuner feiret og synliggjort frivilligheten, og jobbet med å få flere med.

– Det er ekstra gøy å markere Frivillighetens dag i Frivillighetens år, og vi håper alle organisasjonene, lag og foreningene i Norge blir med på å markere denne dagen, sier generalsekretær i Frivillighet Norge Stian Slotterøy Johnsen.

«Det er ekstra gøy å markere Frivillighetens dag i Frivillighetens år, og vi håper alle organisasjonene, lag og foreningene i Norge blir med på å markere denne dagen»

Stian Slotterøy Johnsen.
Generalsekretær i Frivillighet Norge

Konferanse og prisutdelingsfest på Sentralen i Oslo

Som en måte å hedre frivilligheten og gi rampelyset til den viktige frivillige innsatsen, arrangerer Frivillighet Norge Frivillighetens dag 5. desember. Denne dagen vil de nasjonale frivillighetsprisene ut på Sentralen i Oslo. Prisutdelingene streames og kan følges gratis på nett. Samme dag blir det også organisert en konferanse for ansatte og tillitsvalgte i frivilligheten. Lenke til stream deles på Frivillighetensdag.no den 5. desember.

Frivillighet Norge oppfordrer også til å lage lokale markeringer 5. desember:

Inviter gjerne til lokal frivillighetsfest, i lag og foreninger, frivilligsentraler eller samlet i kommunen.

Begynn planleggingen nå, så blir det en skikkelig feiring! Har du innspill til hvordan dagen kan markeres? Send de til birgitteh@frivillighetnorge.no.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring