Hopp til hovedinnholdet

Coop + Røde Kors = Gratis idrett til barn

Publisert:
Oppdatert:
IMG 1885

Coop har inngått samarbeid med Røde Kors og deres gratis ferietilbud om å sikre en aktiv fritid - også etter at sommeren er over.

Røde Kors sitt tilbud "Ferie for alle" gir barn og unge fra familier med lav inntekt en aktivtiet i ferien. Det har lenge vært jobbet med tiltak som gjør at disse barna også har en aktivitet å gå til når ferien er over. Røde Kors har nå inngått et samarbeid med Coop for å få til dette.

- Dette er svært gledelig. Vi vet at det er mange som ikke får vært med på den aktiviteten de ønsker på grunn av foreldrenes økonomi. Dette er et naturlig sted for frivilligheten å gripe inn, men vi klarer det ikke alene, sier generalsekretær i Frivillighet Norge, Stian Slotterøy Johnsen.

Samarbeidet går ut på alle barn og unge som deltar på Ferie for alle i sommer får en verdikupong på kontingent og treningsavgift som de leverer til det idrettslaget de ønsker å delta i, så betaler Coop.

- Viktig å fokusere på minoritetsfamilier

Barne- og likestillingsminister Linda Hofstad Helleland var tilstede på lanseringen 28. juni, og fremhevet at dette var ett svært positivt samarbeid som bidrar til å oppfylle Fritidserklæringen.

- Vi må hjelpe barna som faller utenfor fordi de ikke har råd til å delta på organisert idrett, sier Hofstad Helleland til P4, og legger til at det er spesielt viktig å fokusere på minoritetsfamilier, der barnefattigdommen er økende.

Vi har også skrevet mer om frivillighetens arbeid med dette temaet her. Coop regner med at de i 2018 vil bruke 4-5 millioner kroner på å bidra til at flere barn og unge får delta i idrettaktiviteter og det blir svært interessant å se hvilke erfaringer de får.

Lansering med hekkeløp

Hekkeløper Amalie Iuel var også tilstede og utfordet statsråden og lederne fra Coop og Røde Kors til kappløp sammen med noen barn og ungdommer som var på friidrettskole på Bislett. De fleste løp 50 meter, mens Amalie skulle prøve å ta dem igjen fra 50 meter bak det igjen. Det gikk ikke, men statsråden klarte seg svært bra mot de unge talentene.

I sommer vil i overkant av 1700 deltakere få være med på et ferietilbud i regi av Røde kors.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring