Hopp til hovedinnholdet

Danske organisasjoner får gode resultater

Publisert:
Oppdatert:

På to år er antallet frivillige med annen etnisk bakgrunn enn dansk fordoblet i danske organisasjoner som fikk støtte til et inkluderingsprosjekt, viser en evaluering av organisasjonene.

En midtveisevaluering gjort av Oxford Research for det danske Social- og Integrationsministeriet viser at antallet frivillige med annen etnisk bakgrunn enn dansk har steget med 98 prosent fra 2010 til 2012 blant organisasjoner som mottok penger fra en inkluderingspott. Evalueringen viser også at antallet frivillige totalt har økt med 40 prosent i samme tidsperiode. Organisasjonene som har blitt evaluert er Dansk Flyktningehjælp, Dansk Ungdoms Fællesråd, Danske Gymnastik og Idrætsforeninger - Inklusjon, Get2sport, KVINFO's mentornetværk og Team Success.

Det var i 2010 671 frivillige med annen etnisk bakgrunn i de seks organisasjonene. Tallet steg til 1 331 i 2012. Totalt har de aktuelle organisasjonene økt fra 6 575 til 9 290 frivillige. Disse frivillige gjennomførte aktiviteter for personer med en annen etnisk bakgrunn enn dansk, og i 2012 var det 27 800 deltakere på slike aktiviteter.

Danske myndigheter har satt av totalt 95 millioner danske kroner til prosjektet i perioden 2010-2013. Prosjektet har som formål å støtte integrasjonsinnsatsen ulike frivillige organisasjoner.

Les evalueringsrapporten her.

Er din organisasjon interessert i å jobbe mer med inkludering? Sjekk ut Frivillighet Norges side om inkludering!

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring