Hopp til hovedinnholdet

Det frivillige arbeidet i Norge tilsvarer nå nesten 150 000 årsverk

Publisert:
Oppdatert:
Illustr peng12

I SSBs satellittregnskap for frivillige organisasjoner som ble offentliggjort 20. oktober kommer det frem at omfanget på den frivillige innsatsen er større enn noensinne.

I satellittregnskapet for frivillige organisasjoner kartlegger SSB verdiskapningen i frivillig sektor og omfanget både på lønnende årsverk og den ulønnende innsatsen. I år estimeres den samlede frivillige innsatsen til å utgjøre tilsvarende ca. 150 000 årsverk.

- Frivilligheten tilfører samfunnet enorme verdier. De nesten 150 000 årsverkene som legges ned av frivillige gjør det mulig å skape aktiviteter land og strand rundt innenfor så godt som alle samfunnsområder, sier generalsekretær i Frivillighet Norge, Stian Slotterøy Johnsen.

Også verdiskapningen i frivillig sektor er skyhøy, selv om estimatet på verdien av den frivillige innsatsen er lavere enn i fjor fordi SSB har endret måten de beregner verdien av årsverk i frivillig sektor.

- Satellittregnskapet viser at midlene staten investerer i frivilligheten gir skyhøy avkastning. Statens økonomiske bidrag er på 27,5 milliarder. Samtidig er verdiskapingen i frivilligheten på 125 milliarder. I tillegg kommer alle de positive effektene for eksempel for folkehelsa, demokratiet og livskvaliteten vår. Uten frivilligheten hadde vi hatt et fattigere og kjedeligere samfunn, avslutter Johnsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring