Hopp til hovedinnholdet

Dette skjer på Frivillighetens dag

Publisert:
Oppdatert:
Flere folk som sitter i en mørklagt sal og klapper i hendene og smiler
Deltakere under Frivillighetens dag 2022. Foto: CF Salicath

Den 5. desember er Frivillighetens dag. Dette er dagen der hele frivilligheten markerer, feirer og takker den frivillige innsatsen som skjer rundt forbi i landet! Dagen markeres samtidig som FNs internasjonale dag for frivillighet.

Tirsdag 5. desember inviterer Frivillighet Norge til markering i Oslo. Dagen er delt i to. Den begynner med spennende fagkonferanse og deretter prisutdeling av de nasjonale frivillighetsprisene. Du kan delta fysisk på Sentralen i Oslo, eller følge prisutdelingen på stream.

I tillegg til Frivillighet Norges markering, oppfordrer vi alle organisasjoner, lag, foreninger, kommuner, skoler, næringsliv og frivillige til å selv markere dagen!

Dette skjer 5. desember

 • Lokale og nasjonale markeringer etter initiativ fra foreninger, lokallag, kommuner og næringsliv. Del en post i sosiale medier, tag Frivillighet Norge og følg markeringen vår på stream fra 13.00!
 • Markering for alle i frivillig sektor på Sentralen i Oslo.
  Frivillighet Norge inviterer til markering!

  13.00 - 17.00 | Fagkonferanse

  Tema for dagen er tillit, demokrati og frivillighet. Frivillige organisasjoner har høy tillit og spiller en sentral rolle i demokratiet. Samtidig kan økende sosial ulikhet, utenforskap, manglende framtidstro og misbruk av makt og posisjoner undergrave tilliten til både samfunnsinstitusjonene og demokratiet. Det vil gjøre omstillingen til et mer sosialt, økonomisk og miljømessig bærekraftig samfunn vanskeligere. Hvordan bidrar frivilligheten i Norge til demokratiet vårt? Hvordan kan vi bli bedre? Og hvordan sikrer vi denne rollen for en fremtid der tilliten er under press?

  18:00 - 19.00 | Prisutdeling

  Etter konferansen blir det show og prisutdeling av de nasjonale frivillighetsprisene. Her vil Årets nykommer i frivilligheten, Frivillighetsprisen, Helseprisen og Årets frivillighetskommune deles ut.

  Se fullt program her!

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring