Hopp til hovedinnholdet

Disse partiene stemte for rettighetsbasert momskompensasjon

Publisert:
Oppdatert:
Marit Arnstad Gardermoen 2012

I går vedtok Stortinget innstillingen fra Familie- og kulturkomiteen om opptrappingsplan for momskompensasjon. – Nå forventer vi at regjeringen følger opp, sier Frivillighet Norges generalsekretær.

Forslagene fra Senterpartiet om å rettighetsfeste momskompensasjonsordningen var allerede behandlet i Familie- og kulturkomiteen. Komiteen hadde enstemmig vedtatt en innstilling hvor regjeringen blir bedt om å legge fram en opptrappingsplan for momskompensasjonsordningen. Denne innstillingen ble enstemmig vedtatt av Stortinget.

Senterpartiets opprinnelige forslag handlet både om å rettighetsfeste momskompensasjonen og å åpne for momskompensasjon på investeringer i organisasjonseide bygg og anlegg.

- Frivilligheten skal ikke skattes av innsatsen sin. Hvorfor er det ikke mulig for de andre partiene å sette et mål for momskompensasjonen, spurte Marit Arnstad, en av forslagsstillerne fra Senterpartiet, i debatten.

Forslaget fikk ikke flertall, til tross for at både Venstre, SV og Miljøpartiet de Grønne stemte for.

- Vi er veldig glade for at Senterpartiet løftet denne saken. Rettighetsfesting av ordningen er den beste måten å sikre at frivilligheten ikke skattlegges. Vi takker partiene som stemte for Senterpartiets forslag, og vil fortsatt jobbe for å oppnå dette målet, sier generalsekretær i Frivillighet Norge, Stian Slotterøy Johnsen.

Selv om Senterpartiets forslag ikke fikk flertall, er vedtaket om en opptrappingsplan en viktig seier for frivilligheten.

- For første gang pålegger Stortinget regjeringen å legge fram en opptrappingsplan for momskompensasjonsordningen. Nå forventer vi at regjeringen følger opp. Det naturlige målet for en opptrappingsplan er at ordningen skal fullfinansieres, slik at lag og foreninger ikke skal oppleve å få momskompensasjonen avkortet, sier Stian Slotterøy Johnsen.

Du kan se debatten i Stortingets videoarkiv her (debatten starter 1:35:46 ut i videoen).

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring