Hopp til hovedinnholdet

Dronningen feirer kvinnedagen i mangfoldets tegn

Publisert:
Oppdatert:

Både dronning Sonja og kulturminister Hadia Tajik kommer på Integrerings- og mangfoldsdirektoratets feiring av kvinnedagen 8. mars. Frivillighet Norge vil informere om norsk organisasjonsliv og inkludering i frivilligheten.

Integrerings- og mangfoldsdirektoratet inviterer til stor flerkulturell feiring 8. mars fra klokka 11 til 14 i Folketeateret (Gamle Operaen), Storgata 21 i Oslo.

Frivillighet Norge har deltatt i referansegruppe under utarbeidelsen av festforestillingen, og vi vil også ha en informasjonsstand under arrangementet.Dronning Sonja har også tidligere år vært en populær gjest på den flerkulturelle kvinnedagsfeiringen til Integrerings- og mangfoldsdirektoratet. Foto: IMDi

Tema for årets kvinnedagsfeiring er stemmerett, og hovedbudskapet er: "Bruk stemmen din!". Innføring av stemmerett for alle er den viktigste begivenheten i utviklingen av vårt demokrati. I år er det 100 år siden kvinner fikk stemmerett i Norge. Det mener både IMDi og Frivillighet Norge fortjener å feires.

Målet er å skape engasjement og oppslutning for kvinners like rettigheter til å delta i samfunnet. Intererings- og mangfoldsdirektoratet ønsker å bidra til økt bevissthet og kunnskap om likestilling og økt valgdeltakelse blant innvandrere.

Budskapet "Bruk stemmen din!" har en dobbel betydning: Det er både en oppfordring til å bruke røsten sin til å delta og engasjere seg for å oppnå medbestemmelse og likeverd, og det er en oppfordring til å bruke stemmeretten ved valg for å påvirke og videreutvikle demokratiet vårt.

Program for festforestillingen:

H.M. Dronning Sonja (tale)

Kulturminister Hadia Tajik (appell)

Intervjuer med Ana Isabel López Taylor, Mala Wang-Naveen, Prableen Kaur og Safia Abdi Haase

En rekke kulturelle innslag

Konferansier: Hannah Wozene Kvam

Arrangementet er åpent for alle, gratis, og krever ingen påmelding. Det blir servert enkel mat. Det er begrenset antall plasser, så kom i god tid!

Velkommen til feiring av 8. mars!

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring