Hopp til hovedinnholdet

Dugnad for økt deltagelse - Ungfritid.no er lansert!

Publisert:
Oppdatert:
Generalsekretær og prosjektleder i Frivillighet Norge, og André Støylen fra Sparebankstiftelsen
Generalsekretær Stian Slotterøy Johnsen og prosjektleder Vanja Konradsen i Frivillighet Norge, og André Støylen fra Sparebankstiftelsen DNB klippet i går den digitale snoren og erklærte Ungfritid.no for åpnet!

Ungfritid.no ble lansert den 3. desember, under konferansen “Frivillighetens dag”. Ungfritid.no er en digital oppslagstavle for frivillige organisasjoner som skal vise mangfoldet av fritidsaktiviteter til barn og unge, på et og samme sted.

Som en del av kampanjen «Dugnad for økt deltakelse» har Frivillighet Norge  utviklet Ungfritid.no, der frivillige organisasjoner legge ut egne aktiviteter med plass til nye deltakere. Under konferansen “Frivillighetens dag” den 3. desember klippet André Støylen fra Sparebankstiftelsen snora, og vi er nå i gang med å samle fritidsaktiviteter for barn og unge!

– Sparebankstiftelsen DNB ønsker å skape et bedre nærmiljø for barn og unge. Vi støtter prosjekter som skaper engasjement, involverer frivillige og gir et positivt bidrag til barn og unge.

– Frivillige organisasjoner er den største tilbyderen av organiserte fritidsaktiviteter, og i tiden fremover er det særlig viktig at flere barn og unge inviteres med. Gjennom Ungfritid.no vil flere bli kjent med mulighetene til å delta. Ungfritid.no er derfor et viktig nasjonalt verktøy, som Sparebankstiftelsen DNB er stolt av å ha bidratt til, sier André Støylen fra Sparebankstiftelsen.

På Ungfritid.no kan organisasjoner enkelt og gratis registrere fritidsaktiviteter de tilbyr og gjøre dem synlige for barn og unge som ser etter informasjon om hva som skjer i deres lokalmiljø. Målet med nettsiden er å samle alt på ett sted, slik at barn og unge kan oppdage det store mangfoldet av tilbud som finnes og velge det som passer dem best.

Barrierer for deltakelse

Frivilligheten er en viktig arena for barn og unge, som sosiale fellesskap og for meningsfylte fritidsaktiviteter.  Fritidserklæringen, som både er signert av regjeringen og en rekke frivillige organisasjoner, slår fast at alle barn og unge har rett til å delta i minst en organisert fritidsaktivitet. 

For å inkludere så mange som mulig, må organisasjonene være bevisste på barrierer for deltagelse og jobbe målrettet med å bygge disse ned. Bare 20 % av barnefamiliene i Norge synes det er enkelt å finne en oversikt over fritidsaktiviteter til barn og unge der de bor, og 27 prosent av barnefamiliene i Norge har latt være å delta i en fritidsaktivitet på grunn av for høyre kostnader.  

I tillegg til å gjøre frivillige aktiviteter mer tilgjengelige, ønsker Frivillighet Norge å jobbe målrettet i samarbeid med organisasjonene for å bygge ned disse barrierene, slik at frivilligheten kan være åpen for alle!  

Bli med på dugnaden!   

Sammen med frivillige organisasjoner ønsker Frivillighet Norge å skape en frivillighet for alle, både for de som har lyst til å delta på våre aktiviteter og være frivillige.  Selve registreringen tar bare noen minutter, og organisasjoner som allerede er registrert på Frivillig.no, har dere tilgang til Ungfritid.no gjennom den samme organisasjonen. Nettsiden blir lansert for publikum i 2021 og allerede nå kan organisasjoner og lokallag begynne å registrere sine aktiviteter.

Derfor vil vi oppfordre dere til å allerede nå tenke på hvilke aktiviteter som din organisasjon planlegger å ha i tiden fremover, og som kan synliggjøres på Ungfritid.no. Hva kan barn og unge bli med på av aktiviteter i din organisasjon, og hvordan kan dere bruke Ungfritid.no til å rekruttere barn og unge som ikke deltar fra før?

Har du spørsmål om Ungfritid.no? Ta kontakt med Dorthe.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring