Hopp til hovedinnholdet

En nasjonal kalender for hele frivilligheten!

Publisert:
Oppdatert:
Lenke med frivillighetenskalender.no og bilder som symboliserer kalenderoppslag
Kalenderen er gratis å bruke både for publikum og organisasjoner.

Norges første kalender for hele frivilligheten. Frivillighetenskalender.no viser frivillighetens mangfold med strikkeklubber, jazzkonserter, teaterforestillinger, gåturer, dataspilltreff og mye mer. Se hva som skjer der du er!

Frivillighetenskalender.no finner du frivillighetens arrangementer, åpne for alle! Noen er gratis å delta på, andre koster penger.

Frivillighetenskalender.no har to målgrupper: publikum som lurer på hva som skjer i sitt nærmiljø, og frivillige organisasjoner som ønsker mer publikum og deltakere til sine arrangementer!

Frivillighetenskalender.no gir organisasjonene mulighet til å markedsføre sine arrangementer utover egne rekker, og bli synlige på nasjonalt og fylkesnivå. Frivillighetenskalender.no skal gi publikum mulighet til å finne arrangementer i sitt nærmiljø. Den er gratis å bruke både for publikum og organisasjonene.

Ved å gå inn i Frivillighetenskalender.no skal du og jeg kunne søke på dato, fylke og/eller arrangementskategori, og kunne klikke oss videre til organisasjonenes egne nettsider eller facebook, hvor vi finner mer informasjon om arrangementet. Kalenderen fungerer slik sett som et vindu inn til det mangfoldet som fins i frivilligheten i Norge!

Etterhvert som kalenderen får mange oppslag, vil det bli mulig å søke på kommuner også.


Organisasjonens egen kalenderlenke

Når en organisasjon registrerer et arrangement i Frivillighetenskalender.no, opprettes det en egen lenke for organisasjonen. Når publikum trykker på denne lenken, tas de til en oversikt over alle organisasjonens registrerte arrangementer. Slik får hver organisasjon sin egen del av Frivillighetenskalender.no, og lenken kan deles på nettsider, facebook og i andre kanaler organisasjonen bruker.

Du kan velge din organisasjon og lage din egen kalenderlenke til dine arrangementer
Du kan velge din organisasjon og lage din egen kalenderlenke til dine arrangementer!

Slik får din organisasjon sin egen lenke til kalenderen:

 1. Gå til https://frivillighetenskalender.no/
 2. Åpne “Velg filtere”
 3. Skroll ned til “Velg arrangør” og huk av for din organisasjon
 4. Trykk på “Vis arrangementer”
 5. Du får nå opp dine arrangementer som din organisasjon har registrert.
 6. Kopier lenken som kommer opp øverst på nettsiden. Dette er lenke til din organisasjons arrangementer i kalender. Denne kan du bruke på egne nettsider, facebook eller annet.

Lenken kan se litt rar ut, med ulike symboler. For eksempel ser Frivillighet Norges lenke slik ut: https://frivillighetenskalender.no/?startDato=2023-10-05&organisasjon=frivillighet%20norge

På frivillighetenskalender.no kan du registrere ditt eget arrangement
Registrer ditt arrangement på Frivillighetenskalender.no

Dette må du vite for å kunne publisere ditt arrangement i kalenderen:

 1. Du må være en frivillig organisasjon som er registrert i Frivillighetsregisteret
 2. Arrangementet ditt må være åpent for publikum, og det kan både være gratis og ha en deltakeravgift.
 3. Arrangementet du registrerer kan være over flere dager. Du huker av for om arrangementet avholdes én dag, flere dager etter hverandre, eller spredte datoer.
 4. Når du registrerer, husk å huke av om dere er medlem i en hovedorganisasjon eller er selvstendige.
 5. Før du registrerer må du ha: a) egen nettside (facebookside eller annet) for arrangementet, b) bildefil for arrangementet, og c) logofil som kan lastes opp
 6. Når du registrere arrangementet, vil Frivillighet Norge få beskjed, og vi godkjenner og publiserer arrangementet for deg.
 7. Trenger du å gjøre endringer på dato, bilde eller annet, så ta kontakt med kalender@frivillighetnorge.no
 8. Har du spørsmål, eller trenger at vi hjelper deg, ta kontakt med kalender@frivillighetnorge.no

Bakgrunnen for Frivillighetenskalender.no

Under Frivillighetens år 2022 ble det utviklet en digital arrangementskalender, for Vår Dag-aktivitetene.

Etter at Frivilligheten år var ferdig har vi utviklet kalenderen videre. Vi så at mange organisasjoner brukte kalenderen også til andre arrangementer enn Vår Dag-aktiviteter. Og vi så også at for eksempel stortingspolitikere begynte å bruke kalenderen for å finne hendelser i sitt nærmiljø eller i sitt fylke.

Frivillighetenskalender.no er bygget på samme prinsipp som den forrige: Her skal man finne åpne publikumsarrangementer i regi av frivilligheten. Den nye kalenderen har flere søkefunksjoner, og flere arrangementskategorier, som for eksempel kurs.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring