Hopp til hovedinnholdet

Endelig mulig å drive normal frivillig aktivitet

Publisert:
Oppdatert:
En gjeng ungdom holder plakater
Endelig blir det mulig å gjennomføre aktiviteter som normalt! Foto: Birgitte Heneide/Frivillighet Norge

I kveld presenterte regjeringen reviderte smitteverntiltak for koronapandemien med store lettelser for frivillige organisasjoner. Blant annet blir det mulig for flere å komme i gang med organiserte fritidsaktiviteter, også uten én meters avstand når det er nødvendig.

– Dette er virkelig gode nyheter for frivilligheten! Mange har hatt utfordringer med anbefalte gruppestørrelser og avstand for innendørs aktiviteter for voksne, eksempelvis kor, korps og teatergrupper, sier generalsekretær i Frivillighet Norge, Stian Slotterøy Johnsen.

– Senest i går, ba Frivillighet Norge om at frivilligheten må få lettelser og tillit til å ivareta smittevern uten rigide antallsbegrensninger. Vi er glade for at kulturminister Anette Trettebergstuen lytter til frivilligheten, sier Slotterøy Johnsen.

Har rammet frivilligheten hardt

Nesten to år med pandemi med strenge smitteverntiltak har rammet aktiviteten i frivillig sektor hardt. Færre har hatt mulighet til å delta i fellesskap med andre gjennom frivillige organisasjoner. Det har negative konsekvenser både for den enkelte og for samfunnet.

– Nå håper jeg flere aktiviteter vil starte opp igjen og at medlemmer, deltakere og frivillige vil komme raskt tilbake til organisasjonene. Men dette vil ikke skje av seg selv – vi trenger en stor mobilisering for å invitere tidligere og nye deltakere inn igjen, sier Stian Slotterøy Johnsen.

Må involvere frivilligheten i strategisk arbeid

Frivillighet Norge er også glad for at en revidert strategi for å håndtere koronapandemien på lang sikt. Her kan frivillige organisasjoner spille en viktig rolle.

– De siste årene har vist oss hvor sentral frivilligheten er i å håndtere kriser som dette. Regjeringen må huske det når strategien revideres, og involvere frivilligheten i langtidsarbeidet, avslutter Stian Slotterøy Johnsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring