Hopp til hovedinnholdet

Endring i finansiering av frivilligsentralene

Publisert:
Oppdatert:
Bilde av generalsekretær Stian Slotterøy Johnsen
Generalsekretær Stian Slotterøy Johnsen. Foto: Birgitte Heneide

I Stortingets behandling av Kommuneproposisjonen 2021 ble det vedtatt å endre den statlige finansieringen av frivilligsentralene. Dermed flyttes denne til Kulturdepartementets budsjett.

«Jeg håper dette vedtaket vil gi frivilligsentralene og lokale frivillige organisasjoner forutsigbare rammer framover. Godt samspill mellom frivillige organisasjoner og kommuner blir bare viktigere, og frivillighetssentralene kan spille en nøkkelrolle for å lykkes med dette framover.»

Stian Slotterøy Johnsen
Generalsekretær Frivillighet Norge

Ansvaret for tilskudd til frivilligsentralene ble overført til kommunene i 2017 og som en overgangsordning ble tilskuddet fordelt med særskilt fordeling på Kommunal- og moderniseringsdepartementets budsjett. Denne overgangsordningen skulle vare til og med 2020. I kommuneproposisjonen meldte regjeringen at tilskuddet skulle videreføres med særskilt fordeling i 2021.

Innstillingen fra komiteen var følgende:

«Stortinget ber regjeringen sørge for at finansiering av frivilligsentralene videreføres med særskilt fordeling også etter 2021 for å sikre finansiering til frivilligsentraler i både små og store kommuner.»

Via et løst forslag fra FrP og regjeringspartiene ble følgende vedtatt i Stortingets behandling:

«Stortinget ber regjeringen sørge for at finansiering av frivilligsentralene overføres til et øremerket tilskudd på Kulturdepartementets budsjett fra 2021 for å sikre finansiering til frivilligsentraler i både små og store kommuner.»

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring