Hopp til hovedinnholdet

Endringer i forskrift om arbeidsmarkedstiltak

Publisert:
Oppdatert:
Hauglie2

Fra og med 1. oktober er det iverksatt endringer i forskrift om arbeidsmarkedstiltak. Frivillighet Norge var ikke kjent med at endringsforslaget ble lagt ut til høring juni 2015.

Forskriftsendringen fører til at tiltak knyttet til kvalifisering i arbeidsmarkedsbedrift og arbeidspraksis i skjermet virksomhet blir avviklet (§ 15-6). I den nye forskriften beholdes kravet om at virksomheten skal være organisert som et aksjeselskap med kommunal/fylkeskommunal aksjemajoritet (§ 13-2).

På bakgrunn av dette sendte Frivillighet Norge 23. november 2016 et brev til Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie. Her uttrykte vi bekymring for at kravet svekker ideelle aktører som uavhengige fra det offentlige, og dermed sin posisjon som et viktige talerør for sårbare grupper. I sitt svarbrev viser Hauglie til at NAV, med hjemmel i regelverket, kan godta annen organisering dersom det ansees som hensiktsmessig.

Frivillighet Norge oppfordrer sine medlemmer til å ta kontakt om sine erfaringer med NAVs anvendelse av regelverket og om regelverket fører til at kommersielle foretrekkes som leverandør fremfor ideelle aktører.

Les Frivillighet Norges brev til Hauglie

Les svar fra Hauglie

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Les personvernerklæring